Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
21/01/2007

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, Δημήτρης Παναδημούλης, μιλώντας σήμερα σε ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΝ στα Πετράλωνα για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αξιοποιεί τους κουκουλοφόρους και τη ρουκέτα εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών και όλης της αντιπολίτευσης. Φτιάχνει προεκλογική ατζέντα «νόμου και τάξης», καλλιεργώντας την ανασφάλεια των πολιτών.

Το τρίπτυχο «περισσότερες κάμερες - λιγότερο άσυλο – ροκάνισμα των ανεξάρτητων αρχών» γίνεται προμετωπίδα μιας αυταρχικής παλαιοδεξιάς στροφής. Σκεπάζει την κυβερνητική αποτυχία τόσο στην Παιδεία όσο και στην αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Η Ν.Δ., σε πλήρη αντίθεση με τις διακηρύξεις για «σύγχρονο κοινωνικό κέντρο» και «φιλελευθερισμό», γιγαντώνει το κράτος χωροφύλακα, συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος και εμπορευματοποιεί όλα τα δημόσια αγαθά.

Ειλικρινά απορώ με τη νερόβραστη αντιπολίτευση της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Όχι μόνο δίνει λευκή επιταγή στη Ν.Δ. στο άρθρο 16, αλλά δεν παίρνει και σαφή θέση στα θέματα του «μεγάλου αδελφού» και του Πανεπιστημιακού ασύλου.

Η ακροδεξιάς έμπνευσης συκοφαντική επίθεση εναντίον του ΣΥΝ, ως δήθεν συνοδοιπόρου των κουκουλοφόρων, είναι γελοία. Όλοι γνωρίζουν ότι ο ΣΥΝ απεχθάνεται τη βία. Με αυτές τις ομάδες μας χωρίζει άβυσσος. Μάλιστα, τον περασμένο Μάιο δεχθήκαμε και επίθεση κουκουλοφόρων εναντίον των κεντρικών μας γραφείων.

Ο εμπρηστικός και ακατάλληλος για αυτό το πόστο κ. Πολύδωρας, αγαπημένος υπουργός του κ. Καρατζαφέρη, έχει μεγάλη ευθύνη γιατί, επί των ημερών του, οι ακραίοι τύπου «Μπαλάσκα» κάνουν κάθε μέρα πάρτυ, όχι μόνο στους κόλπους της Αστυνομίας αλλά και στα τηλεοπτικά παράθυρα, παραβιάζοντας κάθε έννοια υπηρεσιακής δεοντολογίας.

Ο ΣΥΝ δέχεται τόνους λάσπης γιατί ενοχλεί. Και ενοχλεί γιατί είναι συνεπής δύναμη δημοκρατίας, μη βίας, υπερασπίζεται τα δημόσια αγαθά και τις συνταγματικές ελευθερίες και διεκδικεί πραγματικές μεταρρυθμίσεις υπέρ του δημοσίου Πανεπιστημίου και των ασθενέστερων. Τους υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε.

To Γραφείο Τύπου