Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2005

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ με αντιπροσωπεία του Συλλόγου για τα Ορθόδοξα Παλαιστινιακά Ιδρύματα

Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΝ, Αλ. Αλαβάνου, με αντιπροσωπεία του Συλλόγου για τα Ορθόδοξα Παλαιστινιακά Ιδρύματα (αντιπροσωπεύει τους 'Αραβες χριστιανούς ορθοδόξους που ανήκουν στο ποίμνιο του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων) πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία του ΣΥΝ.

Στην Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ.Μαρουάν Τουμπάζι και οι κύριοι Ηλίας Ισίντ και Φουάντ Κόκκαλης. Στη συνάντηση παραβρέθηκε επίσης η Αλίκη Παπαδομιχελάκη, υπεύθυνη του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, τα μέλη της αντιπροσωπείας αφού επεσήμαναν ότι οι χριστιανοί ορθόδοξοι έχουν μειωθεί στο 1% του Παλαιστινιακού πληθυσμού από 17% που ήταν παλαιότερα, τόνισαν «την ανάγκη αλλαγής θεσμών, νοοτροπίας αλλά και προσώπων στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για να μπορεί το Πατριαρχείο να λειτουργεί σαν πνευματικός θεσμός και όχι σαν real estate επιχείρηση όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ εξέφρασε την άποψη ότι η νέα ηγεσία του Πατριαρχείου χρειάζεται να αλλάξει σελίδα και να ακούσει τα αιτήματα των ορθοδόξων Παλαιστινίων και όλου του Παλαιστινιακού λαού. Είναι ανάγκη, κατέληξε, το Πατριαρχείο να βοηθήσει στην ενδυνάμωση των σχέσεων της Ελλάδας με τους Παλαιστίνιους και όχι να αποτελεί παράγοντα τριβών και αντιθέσεων με τον Παλαιστινιακό λαό.

To Γραφείο Τύπου