Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/06/2005

Ο Συνασπισμός Πειραιά για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον, δεν μπορεί να έχει εορταστικό χαρακτήρα, για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά. Όσοι σκοπεύουν να συμμετάσχουν στις επικοινωνιακές εορταστικές εκδηλώσεις - φιέστες, οφείλουν να κρατούν μαύρες σημαίες και πανό διαμαρτυρίας, για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα, που διαπράττονται χωρίς τέλος σε αυτή την πόλη και τους πέριξ Δήμους.

Τα ανοιχτά μέτωπα της τσιμεντοποίησης των οικοπέδων της πρώην «ΧΡΩΠΕΙ» στο Νέο Φάληρο, της εμπορευματοποίησης της «ΜΑΡΙΝΑΣ ΖΕΑΣ», της λυματολάσπης του ανολοκλήρωτου έργου της ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ, της κληρονομιάς των Ολυμπιακών Αγώνων, που φόρτωσε άχρηστα Στάδια το Φάληρο και τη Νίκαια, των «ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ» που κινδυνεύουν να κτισθούν, παραμένουν !!!

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει με συνέπεια την καταστροφική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, δίνοντας πράσινο φως στην ανεξέλεγκτη δράση της αγοράς και των ιδιωτικών συμφερόντων, που διαφημίζουν μπετονένια οκταόροφα εμπορικά κέντρα - μεγαθήρια στη «ΧΡΩΠΕΙ» και στα «ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ», ως δήθεν «φιλικά στο περιβάλλον».

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ να δεσμευτούν οι πολιτικές δυνάμεις και οι δημοτικές αρχές, ότι θα γιορτάσουμε, σε ένα χρόνο από σήμερα, δηλαδή στις 5-6-2006, την υλοποίηση ή έστω τη δρομολόγηση υλοποίησης των ώριμων αιτημάτων των πολιτών, που ζητούν:

1. Την ολοκλήρωση του έργου της ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ και τις καθαρές πειραιώτικες παραλίες.

2. Τη μετατροπή των ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ «ΧΡΩΠΕΙ» σε Πάρκο, για αναψυχή και για πολιτιστικές παρεμβάσεις.

3. Την ακτή του Ν. Φαλήρου έως τις Τζιτζιφιές ελεύθερη και αδόμητη, ΧΩΡΟ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, αναψυχής, περιπάτου και αθλητισμού (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΤΙΒΟΥ ΚΛΑΣΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ).

4. Τη μετατροπή του εργοστασίου των ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ της Δραπετσώνας σε Μητροπολιτικό Πάρκο.

5. Την έναρξη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗΣ στο όρος ΑΙΓΑΛΕΩ.

6. Την απαγόρευση εγκατάστασης ΚΕΡΑΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ δίπλα σε Σχολεία και Νοσοκομεία.

7. Το συντονισμό δράσης με Οργανώσεις, για την απαγόρευση πώλησης ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΩΝ προϊόντων.

8. Τη δραστική αύξηση του ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ.

9. Τον περιορισμό κυκλοφορίας των ΙΧ και την αύξηση των ΜΕΣΩΝ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΡΟΧΙΑΣ στην πόλη (ΤΡΑΜ - ΜΕΤΡΟ).

10. Το ΔΙΚΑΙΩΜΑ των ΠΕΖΩΝ να περπατούν ανενόχλητοι και ασφαλείς στα πεζοδρόμια, που έχουν καταληφθεί από τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων καφέ και ταβερνών.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ Πειραιά, στηρίζει κάθε πρωτοβουλία και συμμετέχει με όλες του τις δυνάμεις στους αγώνες των ενεργών πολιτών του Πειραιά για τη διάσωση των ελεύθερων χώρων της πόλης μας από τη δήθεν «ανάπλαση» που επιχειρούν ιδιώτες ενάντια στην επαφή του πολίτη με το περιβάλλον, τη θάλασσα, τον ανοιχτό ορίζοντα.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Πειραιά
του Συνασπισμού