Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
23/01/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, μετά τη συνεδρίαση της ΠΓ του κόμματος έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις.

Συγκεκριμένα ανάφερε τα εξής:

 «Πρώτον: Ο Πρωθυπουργός δεν μπορεί να είναι υποβολέας και μαέστρος από το παρασκήνιο μιας επίμονης, μακρόχρονης, συστηματικής και αήθους επίθεσης των στελεχών της ΝΔ εναντίον του ΣΥΝ.

To κόμμα μας είναι εντελώς αντίθετο, όπως έχουμε επανειλημμένα δηλώσει,  με ενέργειες βίας και ομάδες βίας. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τέτοιες δραστηριότητες, χρησιμοποιεί παρακρατικού τύπου φαινόμενα προκειμένου να περάσει τους νόμους της στους οποίους αντιδρά η κοινωνία και ιδιαίτερα η εκπαιδευτική κοινότητα.

Δεύτερον: Σήμερα στην ΠΓ του ΣΥΝ άνοιξε μια ενδιαφέρουσα και σοβαρή συζήτηση για την πορεία μας προς τις εκλογές. Εμείς πιστεύουμε ότι μέσα από την κοινή δράση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να εκφραστεί όλο αυτό το μέρος της κοινωνίας το οποίο εμπνέεται από το δημόσιο πανεπιστήμιο, εμπνέεται από το άσυλο, στηρίζει το άρθρο 16, θέλει διεύρυνση και στήριξη του κοινωνικού κράτους, θέλει να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο του θερμοκηπίου, θέλει δημοκρατία και ελευθερίες.

Αποφασίσαμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες να προχωρήσουμε σε δύο εκδηλώσεις όπου θα παρουσιάσουμε τις θέσεις του ΣΥΝ.

Η μία με το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης για όλους ανεξαιρέτως του απόφοιτους του Λυκείου στα δημόσια Πανεπιστήμια και η δεύτερη έχει σχέση με τις επιπτώσεις και τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην πολιτική ατζέντα της χώρας μας εξ αιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου που όλοι πια βιώνουμε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε:

Για τους ισχυρισμούς  ότι ο ΣΥΝ υπερασπίζεται ομάδες αντιεξουσιαστών σε διάφορες δίκες

«Μίλησα για τα γεράκια της ΝΔ και για διάφορα παπαγαλάκια που τρέχουν από πίσω και είπα ότι εμείς δεν πρόκειται να ζητήσουμε άδεια από κανέναν, και κυρίως από τη Δεξιά, για τον τρόπο που θα υπερασπιζόμαστε τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Σχετικά με την απουσία του πρωθυπουργού από τη συζήτηση στη Βουλή.

«Ο κ. πρωθυπουργός  είναι απών ως πρωθυπουργός αλλά είναι απών και ως Πρόεδρος της ΝΔ, διότι η επίθεση στο ΣΥΝ γίνεται και από στελέχη της ΝΔ. Και ακόμα αν ήθελε να δει αν θα του πέσει το φλουρί στο κόψιμο της πίτας όπου παρευρισκόταν, θα μπορούσε να βρει τον τρόπο να τοποθετηθεί πάνω σʼ αυτά τα θέματα που επί δύο μήνες είναι κέντρο της επικαιρότητας στη χώρα μας.

To Γραφείο Τύπου