Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2007

Σχετικά με την καταδικαστική απόφαση της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος για τους προέδρους του ΣΕΓΑΣ και της Ε.Ο.Γυμναστικής

Η χθεσινή καταδικαστική απόφαση της Ε.ΦΙ.Π. για τους προέδρους των ομοσπονδιών κλασσικού αθλητισμού και γυμναστικής δείχνει ότι ο ασφυκτικός έλεγχος από την εκάστοτε κυβέρνηση και τον εκάστοτε πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής παραμένει ένα από τα κύρια προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Η απόφαση της Ε.ΦΙ.Π είναι ενταγμένη στα πλαίσια της προσπάθειας της Νέας Δημοκρατίας να ελέγξει το αθλητικό οικοδόμημα και μας βρίσκει αντίθετους.

Γνωρίζουμε ότι, έστω και μέσα από τις διαδικασίες ενός ιδιότυπου κομματικού, παραγοντικού - πελατειακού συστήματος, οι πρόεδροι και διοικήσεις των αθλητικών ομοσπονδιών εκλέγονται από τους αθλητικούς συλλόγους και απολογούνται στις γενικές συνελεύσεις, μόνες αρμόδιες να πάψουν πρόσωπα και όργανα.

Ως εκ τούτου, το αθλητικό τμήμα του ΣΥΝ, αν και έχει πολλές διαφωνίες με το αθλητικό μοντέλο που προωθείται ειδικά στο ΣΕΓΑΣ, κι έχει ασκήσει έντονη κριτική στον Β. Σεβαστή για τις επιλογές του σε σημαντικά θέματα, με κορυφαία την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου, θεωρεί ότι η ανατροπή προέδρων με αποφάσεις ελεγχόμενων επιτροπών αποτελεί αντιδημοκρατική μεθόδευση που πλήττει την ίδια την ουσία του αθλητισμού.

Η αθλητική κοινότητα πρέπει να αντιληφθεί ότι η συστηματική δικομματική αντιπαράθεση στον αθλητισμό πρέπει κάποτε να σταματήσει.

Τμήμα Αθλητισμού