Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2007

Κλείσιμο δημοσίων δομών αποασυλοποίησης

Λουκέτο σε δημόσιες θερμοκοιτίδες

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων καθημερινά στους δρόμους

Σοβαρά πλήγματα δέχεται καθημερινά η «εικονική πραγματικότητα» που επιχειρεί να μας παρουσιάσει ο κ. Αβραμόπουλος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί  στο Δημόσιο Τομέα Υγείας - Πρόνοιας.

Η πεζή τρέχουσα πραγματικότητα- στο πλαίσιο της εφαρμοζόμενης οικονομικής πολιτικής- αποδομεί ανελέητα το προφίλ του Υπουργού, της πολιτικής του και συνολικά της κυβέρνησης.

Τα  κονδύλια του 2007 για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας Αποασυλοποίησης καλύπτουν μόνον το 40% των αναγκών ενώ διευρύνονται οι ελλείψεις στελέχωσης όλων των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο  το όλο Σύστημα.

Η Νομαρχία Τρικάλων -με την καθοδήγηση του Υπουργού για παραπέρα παράδοση των δημόσιων δομών στο αδηφάγο κεφάλαιο- ζητά βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα.

Ίχνος ντροπής υπάρχει κ. Υπουργέ ;

Σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να αντισταθούμε και να αντιπαλέψουμε την επιχειρούμενη εγκατάλειψη του προγράμματος Αποασυλοποίησης.

Πρώτο μέλημα μας η οικοδόμηση κοινωνικού μετώπου υποστήριξης και βελτίωσης όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας – Πρόνοιας από τη λυσσαλέα επίθεση των ασκουμένων νεοφιλελεύθερων πολιτικών.

Τμήμα Υγείας