Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2007

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ (Γ. Ρουμπάτης - Γ. Παντελάκης) για την επίθεση εναντίον του ΣΥΝ και το πολιτικό κλίμα των ημερών, τόνισε μεταξύ άλλων:

•    Για την επίθεση εναντίον του ΣΥΝ:

Οι πάντες γνωρίζουν ότι ο Συνασπισμός είναι ένα κόμμα που απεχθάνεται τη βία και το χωρίζει άβυσσος με τις πρακτικές των κουκουλοφόρων. Παρ' όλα αυτά μας καλούν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Ο ΣΥΝ χτυπιέται με μεθόδους άλλων εποχών για να παιχτούν φθηνά πολιτικά παιχνίδια μεταξύ ΛΑΟΣ και ΝΔ, ενόψει των εκλογών. Δεν ξέρω αν αυτό είναι ανταγωνισμός ή πρόβα τζενεράλε για μια πολιτική συνεργασίας αυτών των δύο χώρων. Το βέβαιο είναι ότι ξηλώνεται το λίφτινγκ περί σύγχρονου κοινωνικού κέντρου και φιλελεύθερης ΝΔ, με αυτή την παλαιοδεξιά και επικίνδυνη στροφή. Όταν ένα κόμμα του κοινοβουλίου συκοφαντείται και στοχοποιείται από αξιωματικούς των ΜΑΤ και από πολιτικούς της άκρας δεξιάς, μέσα και έξω από την ΝΔ, τότε υπάρχει ένας κίνδυνος για την δημοκρατική ομαλότητα. Είναι ευθύνη και του πρωθυπουργού να βγει από τη σιωπή της Ραφήνας και να πάρει θέση στο θέμα.

•    Για το πολιτικό κλίμα:

Έχει πέσει σʼ αυτό το λούκι και ο δημόσιος διάλογος με τη βοήθεια και ορισμένων μεγάλων καναλιών. Αντί να συζητάμε για τη ρουκέτα και την αδυναμία των διωκτικών αρχών να βρουν έστω και μια άκρη σʼ αυτές τις έρευνες, συζητάμε για τις κάμερες. Αντί να συζητάμε για το πώς θα βελτιώσουμε τα δημόσια πανεπιστήμια -τα οποία χρειάζονται πολλές αλλαγές- συζητάμε για τους κουκουλοφόρους. Αντί να συζητάμε για τις μεταρρυθμίσεις που θα κάνουν την Ελλάδα πιο ανεπτυγμένη και δικαιότερη, επικρατούν κραυγές που δηλητηριάζουν το πολιτικό κλίμα. Παράγεται ένα επικίνδυνο κλίμα που αποπροσανατολίζει και δυναμιτίζει την δημοκρατική ομαλότητα.

•    Για τις ευθύνες του Πρωθυπουργού:

Η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού της εκπροσώπου αφήνει το θέμα να σέρνεται. Ο δε πρωθυπουργός δια της σιωπής του το ανέχεται ή το ενθαρρύνει. Θυμίζω, ότι όταν ξεκίνησε αυτό το χορό ο κ. Πολύδωρας πριν του πάρει τη μπουκιά από το στόμα ο κ. Καρατζαφέρης, ο κ. Καραμανλής, αν και προκλήθηκε στη βουλή και από τον Α. Αλαβάνο και από τον Γ. Παπανδρέου, απέφυγε να πάρει μια σαφή θέση. Τώρα το θέμα φουντώνει. Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να κρύβεται σʼ αυτά τα θέματα.  Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς.

•    Για την αστυνομική ασυδοσία και τις σχετικές εκθέσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα:

 Στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, γίνεται προσπάθεια να μπουν σε αντιπαράθεση η ασφάλεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η ευρωπαϊκή προσέγγιση είναι διαφορετική από την πολιτική Μπους. Η πολιτική Μπους, που κάποιοι θέλουν να επιβάλουν και στην Ελλάδα, την τρομοκρατία την φούντωσε και την δημοκρατία την πήγε κατά διαόλου. Είναι η ώρα που κάθε ευρωπαϊκή χώρα πρέπει να δώσει τη δική της ευρωπαϊκή απάντηση. Όχι να αμερικανοποιηθούμε εμείς. Δηλαδή πχ οι κάμερες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με εξαιρετική φειδώ και με πολύ αυστηρές εγγυήσεις. Όχι στη γενίκευση των καμερών, όχι στην κατάργηση ή στο τσαλάκωμα  των ανεξάρτητων αρχών. Κάνω έκκληση στον κ. Πρωθυπουργό να "μαζέψει" τον κ. Μεϊμαράκη ο οποίος, όλως αναρμοδίως, επιτίθεται ως "λαγός" στις ανεξάρτητες αρχές.

To Γραφείο Τύπου