Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/01/2007

Η ΔΕΗ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΤΑ ΠΟΔΑΣ ΤΟ «ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΟΥ ΟΤΕ»

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την επιλογή του κ. Π. Αθανασόπουλου στη ΔΕΗ, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Όλα δείχνουν ότι με την επιλογή του κ. Π. Αθανασόπουλου, στον οποίον, με συναίνεση του κ. Γ. Αλογοσκούφη, ανατίθενται οι θέσεις τόσο του Προέδρου όσο και του Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, η κυβέρνηση επιφυλάσσει για το μέλλον της επιχείρησης το «μοντέλο ΟΤΕ». Με δυο λόγια, την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και την ταχεία προώθηση της έμμεσης και άμεσης ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ για την παράδοσή της στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τη νύφη αυτών των σχεδιασμών θα πληρώσουν όχι μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και η ελληνική  οικονομία και πρώτʼ απʼ όλα οι καταναλωτές, με επικείμενες μεγάλες αυξήσεις στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε αυτές τις λογικές υπακούουν τόσο η εξαγγελία του κ. Γ. Αλογοσκούφη για την καθιέρωση ενός «αυτοματοποιημένου» συστήματος για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, όσο και οι μεθοδεύσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης για την αλλαγή των όρων στον διαγωνισμό νέων προσλήψεων στη ΔΕΗ ώστε αυτοί που θα προσληφθούν να δουλεύουν με δυσμενέστερο καθεστώς από εκείνο του τακτικού προσωπικού της επιχείρησης.

To Γραφείο Τύπου