Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
24/01/2007

Λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού Πλάνετ και διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων σʼ αυτόν.

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Επικρατείας

Η Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας διαμαρτύρεται για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και δυόμισι περίπου χρόνια οι εργαζόμενοι στον ραδιοφωνικό σταθμό Πλάνετ.

Ειδικότερα αναφέρεται ότι:

-Παρουσιάζονται ως άνεργοι, ουδέποτε έχουν επίσημα απολυθεί από την εργασία τους, δεν τους έχει καταβληθεί η προβλεπόμενη από την εργατική νομοθεσία αποζημίωση, παραμένουν ανασφάλιστοι και δεν δικαιούνται επίδομα ανεργίας υπό αυτό το καθεστώς.

-Οι δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί και δικαιώνουν τους εργαζόμενους δεν υλοποιούνται, αφού ουδείς επιφορτίζεται με την εφαρμογή τους.

Επειδή με βάση τα προαναφερόμενα συνάγεται ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι διαβιούν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας και υποτέλειας, και αισθάνονται ανυπεράσπιστοι σε μια σύγχρονη κοινωνία.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

-Ποια μέτρα έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από τα αρμόδια όργανα και ποιες παρεμβάσεις έχουν γίνει για τη διασφάλιση των εργασιακών τους δικαιωμάτων;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν άμεσα και ποια συγκεκριμένα μέτρα θα λάβουν προκειμένου να αρθεί αυτή η κατάσταση ομηρίας στην οποία έχουν περιέλθει οι εν λόγω εργαζόμενοι;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης