Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
25/01/2007

Δημιουργία δρόμου ταχείας κυκλοφορίας για σύνδεση της Λεωφόρου Ποσειδώνος με τα Μεσόγεια

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων του Γιάννη Δραγασάκη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Στις 8/5/2006 και 31/8/2006 καταθέσαμε ερωτήσεις & αιτήσεις κατάθεσης εγγράφων σχετικά με το δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που θα ξεκινά από την  παραλιακή λεωφόρο Ποσειδώνος και θα καταλήγει στα Μεσόγεια, μέσω σήραγγας που θα διανοιχθεί στον Υμηττό, όπως περιγράφεται σε σχετικά δημοσιεύματα αλλά και σε συνεντεύξεις του κ. Υπουργού. Το ζήτημα έχει και στο παρελθόν επανειλημμένα απασχολήσει φορείς και κατοίκους της περιοχής οι οποίοι δικαιολογημένα ανησυχούν και αντιδρούν, με προγραμματισμένες κινητοποιήσεις, στο ενδεχόμενο αυτό, γιατί εκτιμούν ότι θα υποβαθμίσει σοβαρά την περιοχή και θα βλάψει το φυσικό περιβάλλον.

Στις σχετικές απαντήσεις που μας δόθηκαν υπήρχε η δέσμευση ότι σύντομα θα παρασχεθούν στοιχεία για το έργο. Εντούτοις μέχρι σήμερα δεν έχουν δοθεί οι σχετικές πληροφορίες.

Στο φύλλο ΙΑΝ 2007 της εφημερίδας «Επικοινωνία» (Μηνιαία εφημερίδα της Αργυρούπολης) δημοσιεύεται προσχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ σχετικό με το έργο.

Επειδή, η δημιουργία του παραπάνω έργου θα επηρεάσει σοβαρά τη ζωή των κατοίκων των περιοχών που θα περάσει καθώς θα διασχίζει τμήμα του χώρου του πρώην αεροδρομίου και των δήμων Ελληνικού, Αργυρούπολης και Γλυφάδας

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1.    Αν το δημοσιευμένο προσχέδιο ανταποκρίνεται στους σχεδιασμούς του Υπουργείου.

2.    Σε τι στάδιο βρίσκεται η μελέτη του έργου;

3.    Ποιες εναλλακτικές λύσεις προτείνονται σχετικά με τη διαδρομή και την κατασκευή του δρόμου;

Ζητάμε επίσης να κατατεθούν:

Οι μέχρι σήμερα μελέτες και τα προσχέδια του έργου

Ο ερωτών βουλευτής

Γιάννης Δραγασάκης