Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2007

Οι εξαγγελίες του υπουργού Υγείας, μετά την συνάντηση του με τον Πρωθυπουργό, για 6000 προσλήψεις στα Νοσοκομεία, παρά το ηχηρό νούμερο, αποτελούν μια τεράστια απάτη.

Ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΝ

Ο υπουργός Υγείας, χρησιμοποιώντας τα γνωστά επικοινωνιακά τρυκ εμφανίζει τους 3000 νέους εργαζόμενους που θα έλθουν στα νοσοκομεία για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας (προγράμματα STAGE) σαν προσωπικό που θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα της στελέχωσης των υπηρεσιών υγείας. Αθροίζει μαζί με αυτούς, το μόνιμο προσωπικό που είναι μόνο 1700 άτομα και τους 1200 συμβασιούχους, που θα αποχωρήσουν από τα Νοσοκομεία μετά από 8 μήνες και έτσι βγάζει το μαγικό νούμερο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο το 2006 ο αριθμός αυτών που συνταξιοδοτήθηκαν από τις μονάδες υγείας φτάνει στον αριθμό των εξαγγελλόμενων μόνιμων προσλήψεων.

Ο υπουργός και η Κυβέρνηση προωθούν ένα μοντέλο πλήρους ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων και στην Υγεία αφού από τις εξαγγελλόμενες «προσλήψεις» οι 4200 θα είναι ανασφάλιστοι ή με επισφαλή εργασία. Την ίδια ώρα, τα χρήματα στον κρατικό προϋπολογισμό για προσλήψεις επαρκούν μόνο για 700 θέσεις

Ξεχνά ο Υπουργός και η Κυβέρνηση ότι τα τεράστια κενά στην στελέχωση των υπηρεσιών υγείας συνεχώς διευρύνονται, αφού οι προσλήψεις όλα τα τελευταία χρόνια είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες, οι εργαζόμενοι βιώνουν καθημερινά την εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πολίτες την ταλαιπωρία και την υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.

Η προσπάθεια του Υπουργού Υγείας να ξεφύγει από την πραγματικότητα και να αντιμετωπίσει το κύμα αγανάκτησης των εργαζομένων και τις κινητοποιήσεις που έρχονται θα πέσει στο κοινό.

Ο Συνασπισμός θα συμβάλλει με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου αυτή η νεοφιλελεύθερη πολιτική που απαξιώνει και υποβαθμίζει το Δημόσιο σύστημα υγείας να ανατραπεί.

Τμήμα Υγείας