Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2007

Σχετικά με τις αυξήσεις φωτιά από 4% έως 50% που ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης

Ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις αυξήσεις φωτιά από 4% έως 50% που ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Οι νέες, πάνω από τον πληθωρισμό, αυξήσεις κατά 4% για φέτος και για κάθε ένα από τα επόμενα πέντε χρόνια (!) στα τιμολόγια νερού οικιακής κατανάλωσης, που ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ Α.Ε., συνοδεύονται με παράλληλες ανατιμήσεις σε υπηρεσίες της εταιρείας, χρεώσεις σε κοινόχρηστες παροχές, τέλη χρήσης υπονόμων κ.λπ., που φθάνουν το 50%!

Αυτές οι υπέρογκες ανατιμήσεις είναι απολύτως απαράδεκτες. Επιτείνουν το γενικότερο κύμα ακρίβειας στη χώρα και θα επιβαρύνουν πρώτα απ΄ όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, σε μια περίοδο λιτότητας και βαρύτατης φορολογίας των εισοδημάτων τους.

Η κυβέρνηση, εγκρίνοντας αυτές τις υπέρογκες αυξήσεις της ΕΥΑΘ, ανοίγει το δρόμο σε ένα ευρύτερο κύμα ανατιμήσεις στις ΔΕΚΟ, στο οποίο εντάσσονται επικείμενες μεγάλες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΕΥΔΑΠ και της ΔΕΗ, στην προοπτική της ιδιωτικοποίησής τους.»

To Γραφείο Τύπου