Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2007

ΠΡΟΣ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑΥΤΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΝΤΟΠΟΡΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής, σχολιάζοντας τα μέτρα του κ. Μ. Kεφαλογιάννη  που επιφέρουν μείωση έως 50% των ελλήνων ναυτικών στην ποντοπόρο ναυτιλία, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Τα νέα μέτρα που εφαρμόζει το Υπουργείο Ναυτιλίας οδηγούν στον αφανισμό των ελλήνων ναυτικών, αφού με τις νέες εγκριτικές πράξεις νηολόγησης μειώνονται έως 50% οι θέσεις εργασίας ελλήνων ναυτών αλλά και αξιωματικών στην ελληνική ποντοπόρο ναυτιλία. Ταυτόχρονα και οι ελάχιστες αυτές θέσεις ελλήνων ναυτικών θα είναι πάμφθηνες για τους εφοπλιστές, μιας και οι ασφαλιστικές εισφορές τους, ακόμα σε ορισμένες περιπτώσεις και οι  εργοδοτικές ασφαλιστικές εισροές, επιδοτούνται από το κράτος, δηλαδή από τους φορολογούμενους πολίτες.

Καταγγέλλουμε αυτές τις επιλογές της κυβέρνησης που, στο όνομα της προσέλκυσης πλοίων στην ελληνική σημαία, προσφέρουν απλόχερα νέα δώρα στα υπερκέρδη των εφοπλιστών, επιτείνουν τη μεγάλη ανεργία  στον ελληνικό ναυτεργατικό δυναμικό και σε λίγα χρόνια θα έχουν οδηγήσει στην πλήρη κατάργηση του ναυτικού επαγγέλματος, στην Ελλάδα.

Η εγκληματική στρατηγική  που θέλει να καταντήσει αυτή τη χώρα να έχει μόνο νέους Κροίσους έλληνες εφοπλιστές αλλά χωρίς έλληνες ναυτικούς, εξαφανίζοντας μια μεγάλη ελληνική ναυτική παράδοση, δεν πρόκειται να περάσει. Η κυβέρνηση σπέρνοντας ανέμους, γρήγορα θα θερίσει νέες κοινωνικές θύελλες στα λιμάνια της χώρα μας».

To Γραφείο Τύπου