Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
25/01/2007

Σχετικά με τα στοιχεία για τον υπερδανεισμό των νοικοκυριών, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος εργατικής πολιτικής του δήλωσε τα εξής:

«Το υπέρογκο χρέος των ελληνικών νοικοκυριών προς τις τράπεζες για στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΣΥΝ, ότι οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης που παρουσιάζει η χώρα μας δεν οφείλονται στη διεύρυνση της παραγωγικής βάσης της οικονομίας της αλλά στην υπερχρέωση λόγω δανεισμού των νοικοκυριών.

Αυτή η εξέλιξη αποτελεί μια βραδυφλεγή βόμβα για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας της χώρας, η οποία με υποβαθμισμένο τον παραγωγικό της ιστό και ξεπουλημένες στους ιδιώτες τις δημόσιες επιχειρήσεις κυριαρχείται πλέον από τους τραπεζίτες και τις παρασιτικές δραστηριότητες, που μάλιστα έχουν κέρδη που ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Ταυτόχρονα με την αύξηση του τραπεζικού δανεισμού, λόγω των συνεχών αυξήσεων των επιτοκίων, τα πιο αδύναμα κοινωνικά στρώματα βρίσκονται πλέον σε μια ιδιότυπη οικονομική σκλαβιά προς τους τραπεζίτες, που λειτουργούν ως σύγχρονοι ληστές των λαϊκών εισοδημάτων.

Η κατάσταση αυτή μπορεί να αλλάξει μόνο, εάν ηττηθούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζονται στη χώρα μας σταθερά εδώ και χρόνια από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ».

To Γραφείο Τύπου