Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2007

Μήνυμα Αλαβάνου σε συνέδριο για την ειρήνη και τη μη-βία

Απαντώντας σε πρόσκληση του Υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας Αχμάντ Σάρμα να πάρει μέρος σε συνέδριο, στο Νέο Δελχί, αφιερωμένο στον Γκάντι και τις ιδέες του για την ειρήνη και τη μη-βία, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος έστειλε το ακόλουθο μήνυμα:

«Δυστυχώς, δεν θα μπορέσω να ανταποκριθώ στην ευγενική σας πρόσκληση και να συμμετάσχω. Ευελπιστώ, όμως, να πληροφορηθώ τα αποτελέσματα της Διάσκεψης σας.

Οι ιδέες του Μαχάτμα Γκάντι διατηρούν μια ξεχωριστή θέση στην παγκόσμια ιστορία και παραμένουν πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους και στις πέντε ηπείρους, που παλεύουν για ειρήνη, δημοκρατία και δικαιοσύνη. Οι πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις, ιδίως στην  δοκιμαζόμενη από πολέμους  περιοχή της Μέσης Ανατολής, υπογραμμίζουν την επείγουσα ανάγκη της ανθρωπότητας όχι μόνο να ενισχύσει τον αγώνα της κατά του πολέμου και του μιλιταρισμού αλλά και για την προώθηση  μιας κουλτούρας ειρήνης, ανοχής και πολυπολιτισμικής συνεργασίας.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να εκφράσω την πλήρη υποστήριξη μας στην περαιτέρω ανάπτυξη των Ελληνο-Ινδικών σχέσεων προς όφελος  των δύο λαών μας και της παγκόσμιας ειρήνης.»

To Γραφείο Τύπου