Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2007

Ο πρωθυπουργός να σπάσει επιτέλους τη σιωπή του πύργου της Ραφήνας.

Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη και μεσαίος χώρος δεν γίνεται.

Συνέντευξη του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Δ. Παπαδημούλη στο ραδιόφωνο του Φλας, στον δημοσιογράφο κ. Αγρολάμπο.

Θεωρείτε ότι είναι ακροδεξιάς έμπνευσης κ. Παπαδημούλη όλη αυτή η επίθεση που δέχεστε όλο αυτό τον τελευταίο καιρό;

Για αυτό και έσπευσε ιδρωμένος ο κ. Καρατζαφέρης να ακολουθήσει τον κ. Πολύδωρα με τα ακροδεξιά λατινικά του ανεβάζοντας τους τόνους  της συκοφαντίας και του ψεύδους.

-Μήπως βάζετε λάδι στη φωτιά; Μήπως επιδιώκετε να υπάρχει μια ένταση;

Είναι νόμιμη αυτοάμυνα. Όταν ένα κοινοβουλευτικό κόμμα ξεκαθαρίζει σε όλους τους τόνους ότι απεχθάνεται τη βία, αλλά κατηγορείται ως συνοδοιπόρος των αναρχικών, των κουκουλοφόρων ή και των τρομοκρατών, τότε δεν βλάπτεται ο Συνασπισμός, τότε βλάπτεται το κλίμα της δημοκρατικής ομαλότητας. Γιατί ένα κόμμα που έχει δώσει αγώνες για τη δημοκρατία και έχει για αυτό το λόγο υποστεί επιθέσεις από την χούντα έως και τους κουκουλοφόρους -που τον Μάιο έκαναν διαδήλωση έξω από τα γραφεία μας με μολότοφ και ρόπαλα- το καλούν να αποδείξει ότι δεν είναι ελέφαντας, κάτι δεν πάει καλά.

-Πού θα πάει αυτή η συζήτηση κ. Παπαδημούλη; Έχουμε ήδη ένα δεκαήμερο των επεισοδίων.

Έπρεπε ήδη ο Πρωθυπουργός να βγει και να πει, σπάζοντας τη σιωπή του πύργου της Ραφήνας, να κόψουν τις σαχλαμάρες και να απαιτήσει από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, αντί να λέει  μισόλογα, να πάρει μια καθαρή θέση  Ή παπάς-παπάς ή ζευγάς-ζευγάς. Χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη και μεσαίος χώρος δεν γίνεται.

-Ή να καταθέσει στοιχεία στο δημόσιο διάλογο που να δείχνει ότι έχετε σχέσεις.

Ναι. Για να πάρουμε και εμείς τα μέτρα μας. Αν υπάρχουν άνθρωποι που το πρωί πάνε στις συνεδριάσεις του Συνασπισμού και το βράδυ φοράνε κουκούλα και τα σπάνε, να πάρουμε τα μέτρα μας.

To Γραφείο Τύπου