Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/01/2007

NEA ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ Π.Κ. ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Νέα επίθεση, τη δεύτερη μέσα σε διάστημα δυόμισι μηνών, δέχτηκαν τα γραφεία της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού στη Νέα Σμύρνη το βράδυ της Παρασκευής 19 Ιανουαρίου. Υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2006 άγνωστα εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία, σχημάτισαν στους εξωτερικούς τοίχους και στο παράθυρο των γραφείων ναζιστικά σύμβολα με σπρέι.

Αυτή τη φορά η επίθεση έγινε με τσιμεντόπετρα που εκτόξευσαν από διερχόμενη μοτοσικλέτα δύο άγνωστοι, στοχεύοντας το τζάμι του κεντρικού παράθυρου στην πρόσοψη του κτιρίου, το οποίο ευτυχώς δεν έσπασε.

Στο χώρο έσπευσε ο Διοικητής του Τ.Α. Ν. Σμύρνης, ο οποίος κατέγραψε και επιβεβαίωσε το γεγονός και συγκέντρωσε μαρτυρίες από περίοικους.

Η νέα αυτή επίθεση συμπίπτει χρονικά με τη γενικευμένη πολιτική επίθεση που δέχεται ο Συνασπισμός στην κεντρική πολιτική σκηνή από τον κ. Πολύδωρα και τους

«πραίτορές» του, καθώς και από μεγάλο μέρος του κυβερνώντος κόμματος, επίθεση την οποία έσπευσε να υποστηρίξει δυναμικά με δηλώσεις και δελτία τύπου και ο γνωστός και μη εξαιρετέος ευρωβουλευτής και αρχηγός του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Καρατζαφέρης.

Η σύμπλευση της ΝΔ με την ακροδεξιά δεν μας εκπλήσσει. Η λογική του πλήρους ελέγχου και της παρακολούθησης των πάντων είναι δυστυχώς κυρίαρχη άποψη στο κόμμα του «μεσαίου χώρου». Η ποινικοποίηση της αντίθετης άποψης, η απαξίωση του κράτους δικαίου, η περιστολή των ατομικών δικαιωμάτων, η κατασυκοφάντηση των αγώνων των φοιτητών, των καθηγητών και των εργαζομένων, η παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών ελευθεριών θα μας βρίσκουν σταθερά ενάντιους.

Όσο η κυβέρνηση θα επιχειρεί να ανατρέψει κεκτημένα, αποτέλεσμα σκληρών και μακρόχρονων αγώνων, εμείς θα είμαστε απέναντι και θα ενώνουμε τη φωνή μας με όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στη Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, το δικαίωμα στο πανεπιστημιακό άσυλο, στην ελεύθερη διακίνηση ιδεών, στην ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση, το δικαίωμα στην έκφραση αντίθετης άποψης ενάντια στον συντηρητικό και φοβικό κυρίαρχο λόγο με κάθε κόστος. Θα είμαστε ενάντιοι σε κάθε ακροδεξιά, ρατσιστική, ξενοφοβική και μισαλλόδοξη λογική αποκλεισμού και περιθωριοποίησης κάθε είδους μειονοτήτων ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται τη στοχοθέτησή μας από δυνάμεις της ακροδεξιάς, είτε αυτές εκφράζονται από τον κ. Πολύδωρα είτε από τον κ. Καρατζαφέρη.

Όπως είπαμε και μετά την προηγούμενη επίθεση, είναι αυτονόητο ότι τέτοιες ενέργειες, που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν και να περιορίσουν τη δυναμική μας, μας γεμίζουν δύναμη και πίστη ότι η παρουσία μας και η δράση μας είναι απαραίτητες, ότι η φωνή μας και οι θέσεις μας πρέπει να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, αλλά μας υπενθυμίζουν ότι διάφορες έκνομες συμμορίες έχουν κάθε λόγο να επιθυμούν τη φίμωσή μας.

Όσο ανοιχτοί και αλληλέγγυοι είμαστε στο «διαφορετικό», άλλο τόσο αποφασισμένοι είμαστε να σταθούμε δυναμικά αντιμέτωποι απέναντι σε αντιλήψεις και πρακτικές διαφόρων «υπερπατριωτών» και των νεοναζιστικών συμμοριών τους. Καταγγέλλουμε απερίφραστα αυτές τις πρακτικές, δηλώνοντας φυσικά ότι δεν πρόκειται να περιορίσουν και να καταστείλουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να τις καταδικάσουν έμπρακτα, μαζικά και αποφασιστικά μέσα από την κοινή μας δράση και την ανοιχτή, καθημερινή μας στάση.

Συνασπισμός - Π.Κ. Νέας Σμύρνης

To Γραφείο Τύπου