Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2005

Συνάντηση Αλαβάνου με Προεδρείο της ΟΤΟΕ

O Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος συναντήθηκε σήμερα στα γραφεία του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στη Βουλή με το Προεδρείο της ΟΤΟΕ.

Αμέσως μετά την συνάντηση, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε τα εξής:

«Αναρωτιέται κανείς αν στην Ελλάδα λειτουργεί Κυβέρνηση ή κάποιος Οίκος Δημοπρασιών.

Η κυβέρνηση προχωρεί στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, συμπεριλαμβάνοντας και Τράπεζες, ξεκινώντας από την Εμπορική και την Αγροτική. Μπροστά σε αυτό δεν διστάζει, προς όφελος των μελλοντικών αγοραστών, να αγνοήσει τις συλλογικές συμβάσεις, να τις παραβιάσει και να έρθει να δώσει συγχωροχάρτι σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις και υποχρεώσεις που έχουν οι Τράπεζες, με τα γνωστά μεγάλα κέρδη τους, απέναντι στους εργαζόμενους για το ασφαλιστικό.

Θέλω να τονίσω ότι αυτό είναι σε βάρος και των άλλων ασφαλισμένων, είναι σε βάρος και των εργαζομένων που καλύπτονται από το ΙΚΑ, γιατί ουσιαστικά τα βάρη και οι υποχρεώσεις των Τραπεζών μετατίθενται στο ΙΚΑ και στους φορολογούμενους.

Εμείς στηρίζουμε τις θέσεις της ΟΤΟΕ και στηρίζουμε και την απεργιακή κινητοποίηση στην οποία θα προχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. Δεν δεχόμαστε καμία αφαίρεση συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων, είτε των παλαιότερων είτε των νεότερων εργαζομένων.»

To Γραφείο Τύπου