Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
06/12/2006

Απολύσεις οκτώ εργαζόμενων στην ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ

Ερώτηση της Ασημίνας Ξηροτύρη-Αικατερινάρη προς τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Αδικαιολόγητες και αναντίστοιχες με τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα της βιομηχανίας επεξεργασίας ξύλου ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ θεωρείται η απόλυση οκτώ εργαζομένων. Πρόκειται για ομαδική απόλυση χωρίς προηγούμενη συνεννόηση και χωρίς αιτιολόγηση, σε μια περίοδο που η επιχείρηση έχει επιστρέψει στην κερδοφορία, δεν έχει βάρη δανεισμού και πριν από δύο μήνες προχώρησε σε προσλήψεις εργαζομένων για να ανταποκριθεί στο αυξημένο φόρτο εργασίας. Κατόπιν τούτου οι 67 εργαζόμενοι εκφράζουν την αγωνία τους για το μέλλον της επιχείρησης, πιστεύουν ότι πρόθεση της διοίκησης είναι το οριστικό κλείσιμο της εταιρίας, ότι τους χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης προς την Κυβέρνηση και γι αυτό πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, διαμαρτυρόμενοι ταυτόχρονα για τις απολύσεις των οκτώ συναδέλφων τους.

Οι απολύσεις αφορούν προσωπικό σε παραγωγικές θέσεις (μια εκ των απολυθέντων ήταν η υπεύθυνη εισαγωγών - εξαγωγών του εργοστασίου) και δεν αιτιολογήθηκαν μέχρι σήμερα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεται να εξετάσει τους λόγους για τους οποίους η ΒΑΛΚΑΝ ΕΞΠΟΡΤ προχώρησε στις οκτώ απολύσεις και να παρέμβει για την αποτροπή τους;

Η ερωτώσα βουλευτής

Ασημίνα Ξηροτύρη-Αικατερινάρη