Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/01/2007

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Βαγγ. Αποστόλου, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την αυτοδιοικητική πολιτική του ΣΥΝ  και τον Στάθη Λεουτσάκο, μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ,  συναντήθηκε σήμερα με το Δήμαρχο Πειραιά κ. Π. Φασούλα.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

Π. ΦΑΣΟΥΛΑΣ: Στα πλαίσια της ενημέρωσης των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων του ελληνικού Κοινοβουλίου, έγινε σήμερα η επίσκεψη στον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο. Μας δέχθηκε πολύ εγκάρδια και τον ευχαριστούμε γι αυτό.

Τον ενημερώσαμε για τα προβλήματα, τα άμεσα και τα έμμεσα, που αντιμετωπίζει ο Πειραιάς. Ζητήσαμε τη βοήθειά του στο πνεύμα συναίνεσης και συνεργασίας που πρέπει να υπάρχει για τον Πειραιά, και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο ακόμα, όταν χρειαστεί, όταν έρθουν ζητήματα που αφορούν στην πόλη μας.

Ο Πρόεδρος μας διατύπωσε κι αυτός τις απόψεις του για πάρα πολλά ζητήματα, και τα μεγάλα, που αφορούν στο λιμάνι μας.

Θεωρώ ότι αυτή η συνεργασία πρέπει να συνεχιστεί και με τους φορείς που εκπροσωπούν το κόμμα του Συνασπισμού στην πόλη του Πειραιά αλλά και με την κεντρική ηγεσία του κόμματος, του οποίου πολλές από τις θέσεις και προτάσεις εμείς υιοθετήσαμε και εντάξαμε και στο πρόγραμμά μας συνολικά.

Οι Πειραιώτες, και οι πολίτες και οι παρατάξεις, ξέρουν ότι μόνο με μια κοινή προσπάθεια μπορεί ο Πειραιάς να πάει μπροστά. Ο Πειραιάς είναι περικυκλωμένος από μεγάλους φορείς, όπως είναι ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς, τα Τουριστικά Ακίνητα, οι γραμμές του ΟΣΕ, του Προαστιακού κλπ. και μόνο με μεγάλη συναίνεση, μεγάλη προσπάθεια και καλή πίστη μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ευχηθήκαμε και στο νέο Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο καλή επιτυχία. Είναι δύσκολο το έργο του, γιατί οι δημοτικές αρχές ασφυκτιούν, πρώτον κάτω από την έλλειψη πόρων –και σ΄ αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης- και, δεύτερον, με το λιμάνι, που είναι  ένα «λιμάνι της αγωνίας». Διότι βλέπουμε ότι φορείς, όπως ο Οργανισμός Λιμένα Πειραιά, που είναι υπό ιδιωτικοποίηση, όπως  τα Ολυμπιακά ή τα Τουριστικά Ακίνητα, όπως  ο ΕΡΓΟΣΕ, ο οποίος παίζει έναν κερδοσκοπικό ρόλο, ελέγχουν μεγάλα τμήματα του Πειραιά, μη αφήνοντας ζωτικό χώρο τόσο στο Δήμο όσο και στην κοινωνία.

Επομένως πρέπει να δοθεί μια σκληρή μάχη ενάντια σ ΄όλη αυτή την πολιτική της ιδιωτικοποίησης που εφαρμόζει η κυβέρνηση. Είναι μια σκληρή μάχη για τους εργαζόμενους στον Πειραιά. Μην ξεχνάτε ότι εκεί είχαμε και έχουμε μεγάλες απεργίες στον Κεράνη, στο Τζάνειο και στο Νοσοκομείο Μεταξά. Έχουμε τα προβλήματα των συνταξιούχων στον ίδιο το Δήμο του Πειραιά. Υπάρχουν τα προβλήματα της ανακύκλωσης και των απορριμμάτων, που ο Πειραιάς, ο δεύτερος Δήμος του Λεκανοπεδίου, τα βιώνει ιδιαίτερα έντονα.

Πιστεύουμε ότι η δημοτική αρχή θα σταθεί πάνω σ΄ αυτή την κοινωνική διάσταση της πολιτικής . Και, τέλος, ο Πειραιάς είναι και μια μεγάλη Πανεπιστημιούπολη, με το Πανεπιστήμιο του Πειραιά, όπου οι φοιτητές και οι διδάσκοντες, δίνουν μια μεγάλη μάχη ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 και για την κατοχύρωση και προάσπιση του δημόσιου Πανεπιστημίου. Με την ευκαιρία αυτή εμείς θέλουμε να τους εκφράσουμε την συμπαράστασή μας.

To Γραφείο Τύπου