Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2007

Συνάντηση ΣΥΝ με το Σωματείο καθαριστριών - καθαριστών δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Δημ. Στρατούλης,  μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος για την εργατική πολιτική του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με το  Σωματείο  καθαριστριών - καθαριστών δημόσιων σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αθηνών.

Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Όταν ζητάμε 5% για την Παιδεία, σημαίνει συγγράμματα, σημαίνει έρευνα αλλά σημαίνει και αμοιβή όλων των εργαζομένων στην εκπαίδευση. Κι όταν ζητάμε, ως Συνασπισμός, καλά σχολεία, σημαίνει ότι τα παιδιά να έχουν καλή μάθηση αλλά και να μαθαίνουν καλά την κοινωνία.

Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται στη χώρα μας. Το παιδί από το δημοτικό να είναι στο σχολείο και να βλέπει εργαζόμενες, τις καθαρίστριες για παράδειγμα, να μην έχουν δώρα, να μην έχουν επιδόματα, να μην έχουν δικαιώματα σε σχέση με την ασθένειά τους και να μην έχουν άδεια μητρότητας.

Δυστυχώς, το Υπουργείο Παιδείας, που θα έπρεπε να ήταν ο καλύτερος, είναι ένας από τους χειρότερους εργοδότες στη χώρα μας.

Εμείς ζητάμε μονιμοποίηση όλων ανεξαίρετα των καθαριστριών.

Ζητάμε αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους.

Ζητάμε κατάργηση του θεσμού της εργολαβίας, ο οποίος είναι ουσιαστικά ένα είδος οικονομικής και κοινωνικής σωματεμπορίας. Και,

Ζητάμε το Υπουργείο Παιδείας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του και ως εργοδότης να πληρώνει τις καθαρίστριες.

Θα φέρουμε το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα με ερώτηση δική μου στη Βουλή.»

ΣΤ. ΓΕΡΑΣΙΜΑΤΟΥ (Πρόεδρος Καθαριστριών Δημοσίων Σχολείων Αθήνας): «Ζητάμε από το Υπουργείο Παιδείας να αναγνωρίσει ότι είναι φυσικός μας εργοδότης. Να μην μας κάνει μπαλάκι και να μας αντιμετωπίσει  σαν ανθρώπους που πραγματικά εργάζονται σε ιδιαίτερα ευαίσθητους χώρους.»

To Γραφείο Τύπου