Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2005

Σύνοδος του Συμβουλίου Αρχηγών τολυ Κόμματος "Ευρωπαϊκή Αριστερά", Ρώμη 6 Ιουνίου

Πολυμελής αντιπροσωπεία του ΣΥΝ, με επικεφαλής τον Αλ. Αλαβάνο στη Ρώμη

Στις 4 και 5 Ιουνίου η Ρώμη θα φιλοξενήσει τη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» και τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των Αρχηγών.

Οι συναντήσεις αυτές αποκτούν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μετά τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στο ΟΧΙ στο Ευρωσύνταγμα στη Γαλλία αλλά και στην Ολλανδία.

Η ατζέντα των συνόδων του τριημέρου αφορούσε αρχικά στην πολιτική και οργανωτική προετοιμασία του 1ου Τακτικού Συνεδρίου που θα γίνει στην Αθήνα στις 7, 8, 9 Οκτωβρίου του 2005.

Το κεντρικό θέμα του Συνεδρίου που, όπως είχε προγραμματιστεί είναι «Τι Ευρώπη θέλουμε», αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον και καθιστά την υποχρέωση της Αριστεράς για μια ολοκληρωμένη απάντηση περισσότερο επείγουσα από κάθε άλλη φορά.

Στις προθέσεις του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» είναι να συνεχίσει σε κάθε γωνιά της Ευρώπης τον αγώνα εναντίον του προτεινόμενου «Ευρωσυντάγματος» και ταυτόχρονα να συμβάλλει στη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση δυνάμεων ώστε να αλλάξει η πορεία της Ευρώπης και από Ευρώπη του Ευρωατλαντισμού, του νεοφιλελευθερισμού και των μεγάλων δημοκρατικών ελλειμμάτων να μετατραπεί σε Ευρώπη της Ειρήνης, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης, της ανοχής στο διαφορετικό της πολυπολιτισμικής και της οικολογίας.

Στην αντιπροσωπεία του ΣΥΝ συμμετέχουν οι:
Αλέκος Αλαβάνος, Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νατάσα Θεοδωρακοπούλου και Στέλιος Παπάς, μέλη της Ε.Ε. της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» και ο Δημήτρης Δαρειώτης, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και της προπαρασκευαστικής Επιτροπής του 1ου Συνεδρίου της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς»

To Γραφείο Τύπου