Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/01/2007

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό κατέθεσε σήμερα ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλ. Αλαβάνος σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση .

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς με την ερώτηση του ζητά  την απόσυρση  των  κυβερνητικών προτάσεων  για το άρθρο 16, το νόμο πλαίσιο, το άσυλο και παράλληλα ζητά  την θέση της Κυβέρνησης επί των προτάσεων των πρυτάνεων των τεσσάρων Πανεπιστημίων

Η ερώτηση θα συζητηθεί την Παρασκευή 2/2/2007

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης  

«Η εμμονή της Κυβέρνησης στην κατάργηση του άρθρου 16 και στην κατεύθυνση ίδρυσης ιδιωτικών «πανεπιστημίων» και οι αλλαγές που θέλει να προωθήσει στο νόμο πλαίσιο και το πανεπιστημιακό άσυλο είναι οι αιτίες μιας πρωτοφανούς κρίσης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα αλλά και στο σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η απόσυρση της κυβερνητικής πρότασης  για την αναθεώρηση του άρθρου 16  και των αλλαγών στο νόμο πλαίσιο, καθώς και η διασφάλιση του πανεπιστημιακού ασύλου είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις  για να εκκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος  για την αναβάθμιση του δημόσιου Πανεπιστημίου με βάση τις προτάσεις των Πανεπιστημιακών και του φοιτητικού κινήματος.

Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι προτάσεις  των Πρυτάνεων των τεσσάρων αρχαιότερων ελληνικών Πανεπιστημίων.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός :

1. Αν, δεδομένης της ευρύτατης  και δικαιολογημένης αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας στην πολιτική του, πρόκειται να αποσύρει την πρότασή  του για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και την λειτουργία  ιδιωτικών Πανεπιστημίων , τις προτάσεις για αλλαγή του νόμου πλαισίου  και του νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο, συμβάλλοντας έτσι στην αποκατάσταση της λειτουργίας των Πανεπιστημίων που η Κυβέρνηση  με την μέχρι τώρα στάση έχει πλήρως απορυθμίσει, και στην έναρξη ενός πραγματικού διαλόγου με βάση  τις προτάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας

2. Πώς αντιδρά η Κυβέρνηση στις προτάσεις των Πρυτάνεων των τεσσάρων αρχαιοτέρων Πανεπιστημίων της χώρας που είναι σε θετική κατεύθυνση σε σχέση με τη σημερινή κρίση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, η οποία δεν  αποτελεί σήμερα μόνο ένα μεγάλο θέμα της εκπαιδευτικής πολιτικής , αλλά και  το μείζον ζήτημα  στην πολιτική ζωή της χώρας  και αφορά έτσι αμέσως και στον Πρωθυπουργό;»