Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
02/06/2005

Για τις δηλώσεις του Μιχ.Χρυσοχοϊδη για την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων στον ΟΤΕ και στις ΔΕΚΟ

Σχετικά με τις δηλώσεις του Μιχ. Χρυσοχοϊδη για την άρση της μονιμότητας των νεοπροσλαμβανομένων στον ΟΤΕ και στις ΔΕΚΟ, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Η δήλωση του πρώην Γραμματέα της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ και σημερινού κορυφαίου στελέχους του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, ότι συμφωνεί με την ρύθμιση για την κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των νεοπροσλαμβανομένων στον ΟΤΕ καθώς και η πολιτική κάλυψή του επί της ουσίας από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου αποτελούν την επιβεβαίωση της υποκρισίας και του πολιτικού χαμαιλεοντισμού της ηγεσίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επαληθεύουν τις δηλώσεις των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ στον ΟΤΕ, ότι η επαίσχυντη συμφωνία που υπέγραψαν είναι εντός της γραμμής του κόμματός τους.

Το ΠΑΣΟΚ, παγιδευμένο στο νεοφιλελεύθερο πλαίσιο, αδυνατεί να ασκήσει ουσιαστική αντιπολίτευση στις σκληρές αντικοινωνικές πολιτικές της Ν.Δ., περιορίζεται σε γενικόλογες άσφαιρες καταγγελίες χωρίς εναλλακτικές προτάσεις και ουσιαστικά σιωπά, συναινεί ή και διευκολύνει την κυβέρνηση της Ν.Δ. να εφαρμόζει τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της.

Μετά την αφωνία του ΠΑΣΟΚ για την έκθεση Γκαργκάνα, για την έκθεση του ΚΕΠΕ και την συμμετοχή του Προέδρου του στη Λέσχη Μπίλντεμπεργκ ήρθαν και οι δηλώσεις του Μ. Χρυσοχοϊδη για να δέσει το γλυκό της νεοφιλελεύθερης δικομματικής συναίνεσης σε βάρος των δικαιωμάτων της νέας γενιάς.

To Γραφείο Τύπου