Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2005

Συνάντηση ΣΥΝ με τον Γ.Γ. των Δημοκρατικών Νομικών Κολομβίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΟΜΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ

Με τον Γ.Γ. της Ένωσης Δημοκρατικών Νομικών Κολομβίας Μιγκελ Γκονζάλες συναντήθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από το μέλος της ΚΠΕ Σ.Παναρέτου και τη συντονίστρια του τμήματος Διεθνών Σχέσεων Κ.Νικολάτου.

Ο κολομβιανός νομικός τόνισε ότι απαιτείται πολιτική λύση στην εμφύλια σύγκρουση που ‘έχει οδηγήσει σε «ανθρωπιστική κρίση», όπως προκύπτει και από αναφορές του γραφείου του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα που εδρεύει στην Κολομβία Η επίσημη ανεργία είναι 17%, αλλά στην πραγματικότητα το ποσοστό είναι πολύ υψηλότερο.

Ο Μ.Γκονζάλες κατήγγειλε τη Συμφωνία ΗΠΑ-Κολομβίας για την έκδοση κολομβιανών πολιτών στις ΗΠΑ, με τη δικαιολογία της τρομοκρατικής δράσης και της διακίνησης ναρκωτικών.

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΝ χαιρέτισε την αριστερή στροφή που σημειώνεται στη Λ. Αμερική, εξέφρασε την αληλεγγύη της στονα γώνα των φιλειρηνικών και δημοκρατικών δυνάμεων της Κολομβίας και υποσχέθηκε να μεταφέρει την ενημέρωση σε κάθε διεθνές βήμα στο οποίο ο ΣΥΝ συμμετέχει (Ευρωκοινοβούλιο, Φόρουμ Ευρωπαϊκής Νέας Αριστεράς, Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ).

To Γραφείο Τύπου