Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΝ

Η Π.Γ. του ΣΥΝ στη σημερινή της συνεδρίαση που είχε ως αντικείμενο την προετοιμασία της συνεδρίασης της ΚΠΕ που θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο, κατέληξε στη διαμόρφωση της εισήγησης, κατά πλειοψηφία, με βάση τις θέσεις που παρουσίασε ο Γραμματέας της ΚΠΕ Ν. Χουντής αναφορικά με την εκλογική τακτική του κόμματος στις προσεχείς εκλογές.

Στη συνεδρίαση εξ άλλου κατατέθηκε πρόταση από τα μέλη του οργάνου Γ. Μπαλάφα , Θ. Μαργαρίτη και Δ. Χατζησωκράτη, όπως επίσης πρόταση του Μ. Σαμπατακάκη, οι οποίες θα δοθούν στη δημοσιότητα.  Επίσης προτάθηκε κείμενο εκλογικής τακτικής του κόμματος από τον Στ. Πιτσιόρλα, το οποίο δεν ενεκρίθη.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε ως βάση το κείμενο προγραμματικής συμφωνίας με τις άλλες συνιστώσες και δυνάμεις που συμμετέχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την Πρωτοβουλία για την Αριστερά, αποσαφηνίστηκε η θέση του ΣΥΝ σε σχέση με τα ζητήματα του τίτλου και του επικεφαλής και αναλήφθηκε η δέσμευση για πλουραλιστική εκπροσώπηση του σχήματος στις προσεχείς εκλογές με πρόταση που θα γίνει από κοινού δεκτή, μετά από σχετικές συζητήσεις.

Η ΠΓ του ΣΥΝ εκτιμά ότι η συνεργασία των δυνάμεων της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και σε εκλογικό επίπεδο μπορεί να έχει ιδιαίτερα θετικά και ελπιδοφόρα αποτελέσματα, να λειτουργήσει στη μακρά προεκλογική περίοδο ως πόλος έκφρασης και συσπείρωσης κινηματικών και πολιτικών δυνάμεων, ανένταχτων της Αριστεράς και προσωπικοτήτων ευρέως πολιτικού φάσματος και αγωνιστών της κοινωνικής Αριστεράς που αρνούνται τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τον δικομματισμό.

Επίσης στη συνεδρίαση της 3-4/2 θα αποφασιστεί  η άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών προγραμματικού χαρακτήρα του κόμματος και η διεξαγωγή πολιτικής εξόρμησης με τη συμμετοχή όλων των στελεχών και των οργανώσεων του κόμματος.

Πολιτική Γραμματεία του Συνασπισμού