Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2007

«ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΣΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ»

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις της Κυβερνητικής Επιτροπής και τις δηλώσεις του Υπ. Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου για την αλλαγή της  νομοθεσίας που αφορά την επιστράτευση απεργών, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Οι δηλώσεις του κ. Πρ. Παυλόπουλου σχετικά με τον «εκσυγχρονισμό» της νομοθεσίας που αφορά το καθεστώς επιστράτευσης απεργών,  θυμίζουν τη γνωστή λαϊκή φράση: «άλλαξε ο Μανωλιός και φόρεσε τα ρούχα του αλλιώς».

Κι αυτό διότι με την αόριστη επίκληση, κυρίως, λόγων δημόσιας υγείας, στους οποίους αναφέρθηκε ο κ. Παυλόπουλος, θα μπορεί και στο μέλλον η εκάστοτε κυβέρνηση να φαλκιδεύει το απεργιακό δικαίωμα και να επιστρατεύει τους απεργούς-εργαζόμενους. Άλλωστε, αυτούς του λόγους επικαλέστηκε πριν ένα χρόνο η κυβέρνηση για να επιστρατεύσει τους απεργούς ναυτεργάτες, των οποίων, κατά πρωτοφανή τρόπο, η επιστράτευση συνεχίζεται μέχρι σήμερα, υπογραμμίζοντας έτσι την υποκρισία των κυβερνητικών εξαγγελιών, που επιχειρούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων.

Ο ΣΥΝ διεκδικεί, όπως είχε κάνει και με πρόταση νόμου που είχε καταθέσει στη Βουλή,  να καταργηθεί πλήρως και στο σύνολό του το απαράδεκτο, αναχρονιστικό, αντιδημοκρατικό και αντισυνταγματικό καθεστώς της επιστράτευσης απεργών, το οποίο ως μόνους λόγος ύπαρξης έχει, να θωρακίζει αυταρχικά το μεγάλο κεφάλαιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές, να τρομοκρατεί τους εργαζόμενους και να φαλκιδεύει τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα, πρώτα απ΄ όλα το δικαίωμα στην απεργία.

To Γραφείο Τύπου