Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
30/01/2007

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Γ. Αλογοσκούφη για τα αποτελέσματα του ECOFIN, έκανε την παρακάτω τοποθέτηση:

Τα συμπεράσματα του ECOFIN στις Βρυξέλλες για το 18μηνο πρόγραμμα της γερμανικής Προεδρίας, τα οποία εξύμνησε ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, κλιμακώνουν, στο επίπεδο της Ε.Ε. και στο όνομα της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής οικονομίας, τις νεοφιλελεύθερες στρατηγικές της Λισσαβόνας, την ενίσχυση των πολυεθνικών ομίλων στην Ε.Ε. και την περαιτέρω απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων.

Η εμμονή του κ. Γ. Αλογοσκούφη, στο πλαίσιο των κατευθύνσεων της Ε.Ε., στην επιτάχυνση των λεγόμενων «μεταρρυθμίσεων» και στη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, με στόχο ισοσκελισμένους και πλεονασματικούς προϋπολογισμούς, προμηνύουν την επʼ αόριστον συνέχιση των πολιτικών λιτότητας σε μισθούς και συντάξεις και νέα πακέτα μέτρων υπέρ του μεγάλου κεφαλαίου, φορολογικής επιβάρυνσης των λαϊκών στρωμάτων και κατεδάφισης εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Η Ελλάδα, με την πολιτική της κυβέρνησης της Ν.Δ., καταδικάζεται να δουλεύει αποκλειστικά για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και κυρίως για τα υπερκέρδη των τραπεζών και των εφοπλιστών.

To Γραφείο Τύπου