Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/01/2007

Υπεύθυνη ενημέρωση και θέση της πολιτείας για τη "θεραπευτική" χρήση των φύλλων ελιάς

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Επικρατείας

Τις τελευταίες ημέρες το τηλεοπτικό κοινό της χώρας μας έχει κατακλυσθεί από ένα πλήθος ειδικών ενημερωτικών εκπομπών, αναφορικά με τις ευεργετικές – θεραπευτικές ιδιότητες που περιλαμβάνουν τα συστατικά μέρη των φύλλων της ελιάς.

Στις ενημερωτικές αυτές εκπομπές εμφανίζεται ένα πλήθος παρουσιαστών που φέρονται ή αυτοχαρακτηρίζονται ως ειδικοί, ερευνητές ή  μελετητές και συνιστούν , την οικιακή κατανάλωση των φύλλων ελιάς υπό μορφήν σκευάσματος, στο τηλεοπτικό κοινό.

Η κατάσταση αυτή «της χρήσης πράσινου ροφήματος από φύλλα ελιάς» φέρεται να έχει βρει ένα μεγάλο αριθμό αποδεκτών (ασθενών και μη) στην ελληνική κοινωνία και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις υστερίας για τη χρήση του , χωρίς να γίνεται τεκμηριωμένη αναφορά για  τις βλαβερές συνέπειες από την κατανάλωσή του , ενώ παράλληλα αναπτύσσεται ένα δίκτυο  εμπορικής  κερδοσκοπίας με τα  φύλλα ελιάς.

Επειδή η συνέχιση διαμόρφωσης και διατήρησης αυτού του κλίματος, χωρίς την επίσημη θέση της πολιτείας, της επίσημης επιστημονικής κοινότητας και των ερευνητικών κέντρων προσβάλει τους πολίτες .

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

-Ποια είναι η θέση τους αναφορικά με το θέμα αυτό και σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθενται να προβούν για να  ενημερωθεί επίσημα από την πολιτεία  η  κοινή γνώμη και να  προστατευθούν ασθενείς και καταναλωτικό  κοινό;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης