Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2007

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος και ο Παν. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. του κόμματος, συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ

Μετά τη συνάντηση έγιναν δηλώσεις:

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Αν σε μια ευρωπαϊκή χώρα συντάξεις των 500,600,700 ευρώ πρόκειται να μειωθούν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι σάπιο σʼ αυτή τη χώρα. Και δυστυχώς αυτό γίνεται σήμερα στην Ελλάδα  με τις συντάξεις των επαγγελματιών, των βιοτεχνών, των εμπόρων, μέσα από την ενοποίηση των τριών ταμείων, του ΤΕΒΕ, του Ταμείου Επαγγελματιών και του Ταμείου Αυτοκινητιστών. Εμείς αυτό το θεωρούμε απαράδεκτο, το να μειώνονται οι συντάξεις κατά 30% τη στιγμή που ταυτόχρονα αυξάνονται οι εισφορές και ζητάμε άμεσα από την κυβέρνηση να αποσύρει το ΠΔ 258/2005 και να προχωρήσει σε νέες ρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν τα δικαιώματα των εμπόρων, βιοτεχνών, επαγγελματιών και θα τα διευρύνουν.

Για όλα αυτά τα θέματα είχαμε μια καλή συζήτηση με την ΓΣΕΒΕΕ, και θα πάρουμε και τις κατάλληλες πρωτοβουλίες σε κοινοβουλευτικό επίπεδο»

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Δ. Ασημακόπουλος, δήλωσε:

«Ενημερώσαμε τον Πρόεδρο του ΣΥΝ κ. Αλαβάνο για το ασφαλιστικό έγκλημα που επιχειρείται για παλαιούς ασφαλισμένους του ΤΕΒΕ κυρίως απλά και του ΤΑΕ. Μιλάμε για συντάξεις που αν τελικά ισχύσει το ΠΔ θα μειωθούν κατά 30% κατά μέσο όρο και μιλάμε και για εισφορές που θα αυξηθούν περίπου κατά 30%. Εμείς βρισκόμαστε στο στάδιο ενημέρωσης και του τελευταίου συναδέλφου μας ,στο τελευταίο μαγαζί, στην τελευταία επιχείρηση. Διότι μόνο με την ενημέρωση και τη γνώση θα μπορέσουμε να δημιουργήσουμε εκείνες τις συνθήκες και το κίνημα για να ανατραπεί αυτού του είδους η πολιτική.

Ταυτόχρονα ερευνούμε και τη δυνατότητα της νομικής αντιπαράθεσης με αυτή τη διαδικασία, και θα πάρουμε τις κατάλληλες αποφάσεις όταν θα έχουμε και τις κατάλληλες εισηγήσεις από τους νομικούς μας.»

To Γραφείο Τύπου