Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/01/2007

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στον Alpha Radio (Μ. Παπαπαναγιώτου) για τα χθεσινά γεγονότα στο παρεκκλήσι της Πολυτεχνειούπολης είπε, μεταξύ άλλων:

"Αυτό που έγινε στο παρεκκλήσι της Πολυτεχνειούπολης το θεωρώ απαράδεκτο, αυτονόητα καταδικαστέο και επιζήμιο για το κίνημα υπεράσπισης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Οι χώροι και οι εκδηλώσεις θρησκευτικής λατρείας θα πρέπει να είναι απολύτως σεβαστοί από όλους, πολύ περισσότερο από όσους υπερασπίζονται το πανεπιστημιακό άσυλο.

Η νεολαία του Συνασπισμού με την χθεσινή της ανακοίνωση επέκρινε καθαρά αυτή την ενέργεια και έχει διαχωρίσει πλήρως τη θέση της.

Ως προς την συγκεκριμένη αναφορά στον Αρχιεπίσκοπο, η νεολαία του Συνασπισμού έχει ασφαλώς τη δική της αυτονομία και το δικαίωμα κριτικής όσων μετέχουν στο δημόσιο διάλογο, προσωπικά ωστόσο δεν συμμερίζομαι το ύφος και τους τόνους της συγκεκριμένης ανακοίνωσης.

Υπενθυμίζω ότι ο Συνασπισμός έχει δεχθεί επανειλημμένα  επιθέσεις από τον Αρχιεπίσκοπο για τις θέσεις του στο θέμα του χωρισμού Εκκλησίας και Κράτους, τις ταυτότητες κλπ. Τον έχουμε επίσης επικρίνει και εμείς για τη στάση του στη διάρκεια της δικτατορίας ή για τη συνήθειά του συχνά-πυκνά να παρεμβαίνει σε πολιτικά θέματα με κομματικά χρωματισμένες τοποθετήσεις. Πάντοτε ωστόσο, η αυστηρή κριτική του Συνασπισμού προς τις πολιτικές, κομματικά χρωματισμένες, παρεμβάσεις του Αρχιεπισκόπου διατυπώνεται σε ύφος και τόνους που αναγνωρίζουν και συνεκτιμούν τον θεσμικό και πνευματικό του ρόλο ως επικεφαλής της ελληνικής εκκλησίας."

To Γραφείο Τύπου