Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/06/2005

Αλληλεγγύη του ΣΥΝ στην καμπάνια για τη μη κατάργηση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε.

Την συμπαράσταση του ΣΥΝ στην κινητοποίηση μη κυβερνητικών οργανώσεων κατά της πρότασης για κατάργηση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε., εξέφρασε Π.Τριγάζης, υπεύθυνος της Π.Γ. του κόμματος για την εξωτερική πολιτική.

«Είμαστε αλληλέγγυοι -δήλωσε- με την πρωτοβουλία του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου και δεκάδων κοινωνικών φορέων και μη κυβερνητικών οργανώσεων της χώρας μας, να κινητοποιηθούν κατά της κατάργησης της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Ο.Η.Ε. και της αντικατάστασής της από ένα Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπου θα συμμετέχει μικρός αριθμός χωρών.

Το ενδεχόμενο αυτό εγκυμονεί τον κίνδυνο, ακόμα ένας θεσμός του Ο.Η.Ε., με πλούσια και αναγνωρισμένη προσφορά, να περιέλθει στον πλήρη έλεγχο των ισχυρών. Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι το ζητούμενο σήμερα είναι ο εκδημοκρατισμός και η αναβάθμιση του Ο.Η.Ε. και με το αίτημα αυτό συνδέουμε τον εορτασμό των 60 χρόνων από την ίδρυση του Παγκόσμιου Οργανισμού, που συμπληρώνονται φέτος.

Καλούμε την ελληνική κυβέρνηση να ακούσει τη φωνή της κοινωνίας των πολιτών για το θέμα αυτό, το οποίο ήδη θέσαμε στον Υπ. Εξωτερικών, κ.Π.Μολυβιάτη»

To Γραφείο Τύπου