Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/06/2005

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την τακτική της πρόσληψης ομηρων-συμβασιούχων

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (ΥΕΝ) και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά (ΟΛΠ) να προχωρήσουν στην πρόσληψη 125 συμβασιούχων λιμενεργατών με το καθεστώς των οκτάμηνων συμβάσεων.

Ως γνωστόν στον ΟΛΠ υπάρχουν επί πολλά χρόνια τεράστια κενά σε λιμενεργάτες, λόγω των οποίων το τακτικό προσωπικό υποχρεώνεται σε αυξημένη καθημερινή υπερωριακή απασχόληση, ακόμα και τις Κυριακές και τις αργίες.

Το ΥΕΝ και ο ΟΛΠ όφειλαν, ως είχαν υποχρέωση, να καλύψουν αυτές τις ελλείψεις με την πρόσληψη, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, τακτικού προσωπικού. Αντί όμως για τακτικό προσωπικό το ΥΕΝ και ο ΟΛΠ, κατά την προσφιλή τακτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την οποία κατάγγελνε η ΝΔ, προχωρά στην πρόσληψη με ρουσφετολογικές διαδικασίες νέων ομήρων συμβασιούχων, γεγονός που έχει προκαλέσει κινητοποιήσεις των λιμενεργατών και γενική αναστάτωση στο Λιμάνι του Πειραιά.

Ο ΣΥΝ υπογραμμίζει ότι η υποκατάσταση αναγκαίου τακτικού προσωπικού με συμβασιούχους λιμενεργάτες, αποτελεί άλλο ένα σημαντικό βήμα για τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Αυτή η μεθόδευση, πέραν των άλλων, θέλει να διευκολύνει την ιδιωτικοποίηση των λιμενικών υπηρεσιών και του ΟΛΠ, την οποίαν επιδιώκει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δυστυχώς, τώρα εξηγούνται οι συνεχείς συκοφαντικές επιθέσεις του ΥΕΝ σε βάρος των λιμενεργατών κατά το τελευταίο διάστημα.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει το γενικευμένο αντεργατικό κατήφορο.

To Γραφείο Τύπου