Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
26/12/2005

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος και φίλος Αποστόλης Τασούλας, αγωνιστής της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του Συνασπισμού.

Αποστόλης τασούλας

Έφυγε από τη ζωή ο σύντροφος και φίλος Αποστόλης Τασούλας, αγωνιστής της Αριστεράς και του λαϊκού κινήματος, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του Συνασπισμού.

Γραμματέας του Τμήματος Ευρωπαϊκής Πολιτικής της ΚΠΕ του ΣΥΝ και υπεύθυνος για το ποδόσφαιρο και τον επαγγελματικό αθλητισμό στο Αθλητικό Τμήμα. Ήταν επίσης συντονιστής της επιτροπής του ΣΥΝ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Ο Αποστόλης Τασούλας γεννήθηκε το 1964, στην Ηλιούπολη. Εργαζόταν από τα δεκαοκτώ του χρόνια στην κεντρική αγορά του Ρέντη.

'Ανθρωπος ανήσυχος, κοινωνικά δραστήριος και ευαίσθητος. Με ανιδιοτελή προσφορά στο κίνημα και την Αριστερά.

Ανέπτυξε έντονη συνδικαλιστική δράση από τα μαθητικά του χρόνια ως πρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου των μαθητών του 1ου Λυκείου Ηλιούπολης.

Ασχολήθηκε με τα αθλητικά δρώμενα της πόλης, διετέλεσε πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηλιούπολης και μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού οργανισμού του δήμου.

Εντάχθηκε στην ΚΝΕ το 1979 και κατόπιν στο ΚΚΕ. Διετέλεσε μέλος της αχτιδικής επιτροπής Ηλιούπολης-Αργυρούπολης του ΚΚΕ και συνοικιακός σύμβουλος την πρώτη περίοδο των συνοικιακών συμβουλίων, εκλεγμένος με τη Δημοκρατική Ενότητα.

Από το 1991 ήταν μέλος της Πολιτικής Κίνησης του Συνασπισμού στην Ηλιούπολη, της οποίας διετέλεσε και γραμματέας.

Από το 1997 έως το 2001 υπήρξε διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΑΛΦΑ.

Το 2002 ήταν υποψήφιος Νομαρχιακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Ενεργοί Πολίτες» του Μ. Γλέζου και εκπροσωπούσε το συνδυασμό στη Νομαρχιακή Επιτροπή.

Μέλος του Δ.Σ. του σωματείου υπαλλήλων χονδρικής πώλησης κρέατος Αθήνας-Πειραιά-Αττικής.

Ο Αποστόλης Τασούλας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την προοπτική της Αριστεράς στην Ευρώπη και συμμετείχε ενεργά στη συγκρότηση του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού

 


Την Τετάρτη 28/12/05 η κηδεία του Αποστόλη Τασούλα.
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει στον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Ηλιουπόλεως (περιοχή Αγ. Μαρίνα) στις 4 μ.μ.

Αντί για στεφάνια, η οικογένεια και οι φίλοι του ζητούν να κατατεθούν χρήματα στην οικονομική εξόρμηση του ΣΥΝ για τη λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» (Πλ. Ελευθερίας 1- τηλ. 210-3378611-13).

Kεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού