Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
01/02/2007

Ο Kοινοβουλευτικός Eκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, με θέμα τις ψηφοφορίες των προς αναθεώρηση άρθρων του Συντάγματος δήλωσε:

«Έχουμε σαφή την αντίθεσή μας με τη συγκεκριμένη Αναθεώρηση του Συντάγματος και με τις προωθούμενες προς αναθεώρηση διατάξεις από την κυβερνητική πλειοψηφία της Νέας Δημοκρατίας. Αυτή την αντίθεσή μας διεξοδικά στο σύνολο των συνεδριάσεων την καταθέσαμε και την αναδείξαμε.

Εκφράσαμε με ένταση την αντίθεσή μας και για την αναθεώρηση του άρθρου 16 και για την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος και για άλλες διατάξεις. Όμως δηλώσαμε ότι εμείς παραμένουμε σʼ αυτήν την Αίθουσα και δεν συμμετέχουμε στη ψηφοφορία για να εκφράσουμε και πάλι την αντίθεσή μας με το περιεχόμενο της Αναθεώρησης και επιφυλασσόμαστε να εξειδικεύσουμε τη στάση μας στην Ολομέλεια της Βουλής.

'Aλλωστε, αυτή η ψηφοφορία εδώ στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος δεν παράγει κανένα αποτέλεσμα. Οτιδήποτε άλλο επιχειρήθηκε να ειπωθεί χθες από κάποιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ελάχιστους βέβαια, για τον Συνασπισμό  είναι τουλάχιστον πολιτικά απαράδεκτο.

Επισημαίνεται ακόμα ότι  όταν δηλώνεται «παρών»  από κάποιον ή κάποιους βουλευτές, η δήλωση αυτή, το «παρών»,  προσμετράται στον αριθμό των αρνητικά ψηφισάντων προκειμένου να εξαχθεί το αποτέλεσμα. Αυτό δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή και όχι με δική μας ευθύνη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στη διαδικασία δηλώνοντας και πάλι, ότι είναι «παρών» και ζητάμε όπως άλλωστε προβλέπεται,  να προσμετράται το «παρών» για την εξαγωγή του αποτελέσματος της ψηφοφορίας.»

To Γραφείο Τύπου