Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/02/2007

Η ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ «ΦΟΥΣΚΑ» ΥΠΟΝΟΜΕΥΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής πολιτικής του ΣΥΝ, αναφερόμενος στην κατά 65% αύξηση των κερδών της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στα υπερκέρδη που έχουν ανακοινώσει μέχρι τώρα και οι άλλες Τράπεζες, δήλωσε τα εξής:

Τα καλπάζοντα, χρόνο με το χρόνο, υπερκέρδη που εμφανίζουν οι Τράπεζες, ως αποτέλεσμα της καταλήστευσης καταθετών και δανειοληπτών, συνιστούν μια μεγάλη πρόκληση προς τον ελληνικό λαό, ιδιαίτερα στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κέρδη των Τραπεζών το 2006 έχουν ανέλθει στο ύψος των κρατικών δαπανών για την Παιδεία.  

Δυστυχώς, έχουμε φτάσει στο σημείο όλη η ελληνική οικονομία να δουλεύει κυρίως για τις Τράπεζες, τη στιγμή που η χώρα γνωρίζει μια επιταχυνόμενη παραγωγική ερήμωση.

Οι αναπτυξιακοί ρυθμοί της ελληνικής οικονομίας, οι οποίοι στηρίζονται κυρίως στην ιδιωτική κατανάλωση που προέρχεται από την υπερχρέωση των νοικοκυριών, δεν είναι διατηρήσιμοι.

Η κυβέρνηση προκειμένου να ευνοήσει την χρηματοπιστωτική κερδοσκοπική «φούσκα» υποθηκεύει το μέλλον της ελληνικής οικονομίας και του ελληνικού λαού.

To Γραφείο Τύπου