Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
05/02/2007

Κίνδυνος για την υγεία και τη ζωή των απεργών πείνας

Το θέμα των απεργών πείνας, κρατουμένων Τ. Ζαντορόσνι και Γ. Κυριακόπουλου έφερε στη Βουλή με Επίκαιρη Ερώτησή του ο Θανάσης Λεβέντης. Ο Βουλευτής Αττικής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς επισκέφθηκε εκ νέου, σήμερα, μαζί με τον Πρόεδρο του Συνασπισμού, τους δύο απεργούς πείνας και ενημερώθηκε για την κρίσιμη κατάστασή τους από τους θεράποντες ιατρούς τους. Οι δύο νέοι “εμφανίζουν έντονη απίσχναση, πολύ χαμηλό επίπεδο σακχάρου με συχνές υπογλυκαιμικές κρίσεις, συγχυτικά φαινόμενα, αιμωδίες, ρινορραγίες, ουλορραγίες.”

Στη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή, ο αρμόδιος Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας δήλωσε ότι εξαντλεί όλα τα περιθώρια για να εξασφαλίσει την υγεία των δύο νεαρών κατηγορουμένων και διαβεβαίωσε ότι δεν θα επιτρέψει να κινδυνεύσουν η υγεία και η ζωή τους.

Ο κ. Λεβέντης δεν θέλησε να αναφερθεί στο δικαστικό μέρος της υπόθεσης, αν και εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το κατηγορητήριο και για το αν δύο νέοι με εντελώς λευκό ποινικό μητρώο είναι δυνατόν να κάνουν τόσες και τέτοιες αξιόποινες πράξεις. Παρακάλεσε τον κ. Υπουργό να μεριμνήσει όσο μπορεί για να εξασφαλιστεί η ζωή τους. Εξέφρασε την απορία του γιατί δεν θα μπορούσε να ακολουθηθεί η ειδική διαδικασία της αποτροπής ανήκεστου βλάβης, όπως σε τόσες άλλες περιπτώσεις, ακόμη και σοβαρών κακουργημάτων. Τέλος, σαν γιατρός, δήλωσε πως οι δύο νέοι θα χρειαστούν μήνες μέχρι να σταθούν στα πόδια τους. Ας ελπίσουμε ότι τα όργανα της Ελληνικής πολιτείας θα τους το επιτρέψουν.