Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2007

Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ «ΣΤΟΧΟΣ», ΣΤΟΧΟΠΟΙΕΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ

Τη σκυτάλη της συκοφαντικής επίθεσης κατά του Συνασπισμού και στελεχών του από τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης, παίρνουν δυστυχώς σήμερα ακροδεξιές οργανώσεις και έντυπα του χώρου, γεγονός που μας προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία και προβληματισμό.

Στο τελευταίο της φύλλο (1/2) η ακροδεξιά εφημερίδα «Στόχος» εξαπολύει κατά μέτωπον επίθεση στη Νεολαία Συνασπισμού, καθώς και στον Γραμματέα Σπουδάζουσας Αθήνας της Οργάνωσης, δημοσιεύοντας φωτογραφία του και παραθέτοντας πλήρη στοιχεία της ταυτότητάς του και της πολιτικής, συνδικαλιστικής και κινηματικής του δράσης στα πλαίσια του φοιτητικού και ευρύτερου κοινωνικού κινήματος, υποστηρίζοντας ψευδώς πως το στέλεχος της Νεολαίας Συνασπισμού συμμετείχε στα γεγονότα έξω από το ναό στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου.

Η στοχοποίηση προσώπων και συλλογικοτήτων, που επιμένουν να αντιστέκονται, δεν είναι καινούρια τακτική του παρακράτους και της ακροδεξιάς. Η απόπειρα τρομοκράτησης σε όσους επιμένουν να αγωνίζονται υπερασπιζόμενοι αξίες αλλά και οι δολοφονικές επιθέσεις εναντίον Αριστερών, αγωνιστών, μεταναστών κλπ. αποτελούν γνωστές πρακτικές των ακροδεξιών οργανώσεων, τόσο σε εμάς όσο όμως και στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Τα στελέχη του Συνασπισμού και της Νεολαίας του δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Η κυβέρνηση όμως θα έπρεπε ήδη να έχει τρομοκρατηθεί, αν αντιληφθεί ότι με δική της ευθύνη έχει ανοίξει τους ασκούς του Αίολου, αφού υιοθέτησε μια ακραία επιχειρηματολογία που δίνει σήμερα πολιτικό άλλοθι σε ακροδεξιές οργανώσεις με πλούσια δράση εκτός δημοκρατικής νομιμότητας.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης, να αναλογιστούν τις τυχόν συνέπειες και να αναλάβουν τις ευθύνες τους καταδικάζοντας δημόσια τη στοχοποίηση στελεχών του Συνασπισμού από επικίνδυνες ακροδεξιές οργανώσεις.

To Γραφείο Τύπου