Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
06/02/2007

Σχετικά με τους εργαζόμενους των δύο ασφαλιστικών που έβαλαν λουκέτο, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

Μετά το λουκέτο των ασφαλιστικών εταιρειών «ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» και «LE MONDE», εκτός των άλλων συνεπειών για τους ασφαλισμένους σε αυτές, έμειναν χωρίς δουλειά - κυριολεκτικά στον δρόμο – 250 εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι, μάλιστα, αυτοί δεν δικαιούνται ούτε την αποζημίωσή τους γιατί οι κυβερνήσεις του δικομματισμού είχαν «ξεχάσει» - παρά τις δεσμεύσεις τους – να προωθήσουν σχετική νομοθετική ρύθμιση που να καλύπτει τους απολυμένους ασφαλιστικών εταιρειών στις περιπτώσεις που ανακαλείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης η άδεια λειτουργίας τους.

Κι ενώ οι άλλες ασφαλιστικές εταιρείες «σφάζονται στην ποδιά» των 351.000 ασφαλισμένων των δύο εταιρειών για να τους πάρουν ως πελάτες και οι μέτοχοί τους πλιατσικολογούν σε βάρος της κινητής περιουσίας τους, κανείς δεν νοιάζεται για τους 250 εργαζόμενους που έχασαν τις δουλειές τους.

Ο ΣΥΝ ζητά από την κυβέρνηση να διασφαλίσει άμεσα τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις απολύσεων των 250 πρώην εργαζομένων στις δύο εταιρείες καθώς καi την απορρόφησή τους από τις εταιρείες του κλάδου που θα έχουν πάρει ως πελάτες τους 351.000 ασφαλισμένους των δύο εταιρειών.

To Γραφείο Τύπου