Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2007

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ αποδοκιμάζει τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλου προς την εφημερίδα "Κόσμος" της Αχαϊας, που στρέφονται ενάντια στην εθνοτική ομάδα των Ρομά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝ

Το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΝ αποδοκιμάζει τις πρωτοφανείς δηλώσεις του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Κανελλόπουλου προς την εφημερίδα "Κόσμος" της Αχαϊας, που στρέφονται ενάντια στην εθνοτική ομάδα των Ρομά. Εκφράσεις του τύπου " η Πάτρα δεν πρέπει να καταντήσει γυφτούπολη" καθώς και αναπόδεικτες και γενικόλογες κινδυνολογίες περί εγκληματικότητας δεν συνάδουν ούτε προς το απαιτούμενο δημοκρατικό ήθος ούτε προς τη σοβαρότητα που πρέπει να διέπουν τους φορείς του δικαστικού λειτουργήματος.

Το Τμήμα Δικαιωμάτων καλεί την ηγεσία της Δικαιοσύνης να επιληφθεί του συγκεκριμένου θέματος και να ανακαλέσει στην τάξη το συγκεκριμένο δικαστικό που αναφέρεται με απαξιωτικό τρόπο σε μια ομάδα Ελλήνων πολιτών λόγω της εθνοτικής ή φυλετικής καταγωγής τους. Aλλιώς - όσο υπάρχουν εισαγγελείς που δηλώνουν δημόσια τέτοιες απόψεις - η εφαρμογή της αρχής της ίσης μεταχείρισης των πολιτών κινδυνεύει να παραμείνει κενό γράμμα με ευθύνη όσων έχουν ταχθεί να αποτελούν τους θεματοφύλακες της.

Τμήμα Δικαιωμάτων