Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2007

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και Υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την μονογραφή της συμφωνίας για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει πλήρεις εξηγήσεις για το αν και πώς διασφαλίζεται με την συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος στις περιοχές διέλευσης του αγωγού, ιδιαίτερα στη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, στο Δέλτα του Έβρου και στο Αιγαίο.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση καλείται να ανακοινώσει τα ποσοστά συμμετοχής στη Διεθνή Εταιρεία και αναλυτικά τους όρους ανάληψης του κόστους, κατασκευής και λειτουργίας του αγωγού.

Δηλώνουμε την πλήρη και κατηγορηματική μας αντίθεση στην ανάθεση της ελληνικής συμμετοχής στον αγωγό σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Καλούμε την κυβέρνηση να καταθέσει άμεσα στην εθνική αντιπροσωπεία αναλυτικά όλα τα στοιχεία σχετικά με το κόστος, την κατασκευή και τους όρους λειτουργίας του αγωγού, ώστε έγκαιρα και πριν την τελική συμφωνία να γίνει ουσιαστική συζήτηση στη Βουλή και να τοποθετηθούν τα κόμματα με γνώση του συνόλου των δεδομένων.

To Γραφείο Τύπου