Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/02/2007

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΦΑΙΔΩΝΑ ΛΕΟΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας δικός μας άνθρωπος, από τους πιο δραστήριους μαχητές της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας, συνδικαλιστής και συνεπής αριστερός αγωνιστής, ο δημοσιογράφος Φαίδωνας Λεοντόπουλος, έφυγε ξαφνικά χθες το βράδυ από τη ζωή σε ηλικία 55 ετών.

Ο Φαίδωνας Λεοντόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952,  σπούδασε βιολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στη συνέχεια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στη Σουηδία.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος από το 1974 σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς («Αθηναϊκή», «Ελευθεροτυπία», «Ριζοσπάστη», «Λόγο» «Κέρδος», «Κανάλι 29», «Flash», ΕΡΤ, κ.α.).

Άνθρωπος ευαίσθητος αλλά και δυναμικός, ο Φ. Λεοντόπουλος, συμμετείχε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, και στη συνέχεια οργανώθηκε στην ΚΝΕ και στο ΚΚΕ από όπου αποχώρησε το 1985, παραμένοντας όμως πάντα στο χώρο της Αριστεράς και υπηρετώντας τις αξίες της.

Από τους πρωτεργάτες του συνδικαλιστικού δημοσιογραφικού κινήματος, υπήρξε από τους ιδρυτές της παράταξης «Δούρειος Τύπος» προωθώντας τις αξίες της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας και στη συνέχεια συμμετείχε στην κοινή συνδικαλιστική παράταξη «Συσπείρωση-Δούρειος Τύπος».

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς την οικογένειά του εκφράζει και ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή από το Αʼ Νεκροταφείο.

To Γραφείο Τύπου