Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2007

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΝ Αλέκου Αλαβάνου για το σημερινό Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και την ανακοίνωση της Γ.Α.Δ.Α.

«Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στη σημερινή πανεπιστημιακή κινητοποίηση.

Για την συνεχιζόμενη κρίση στο Πανεπιστήμιο ευθύνες φέρνει κυρίως η κυβέρνηση, με την εμμονή της στη θέση για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια. Ευθύνες όμως φέρνει και η αξιωματική αντιπολίτευση, διότι, αν δεσμευθεί ότι στην επόμενη Βουλή δεν θα συμπλεύσει με τη Ν.Δ. για την ψήφιση της τροποποίησης για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια,  τότε η αναθεώρηση του άρθρου 16 θα καταρρεύσει και θα δημιουργηθούν νέες πια συνθήκες για την έξοδο από την κρίση και για έναν ουσιαστικό πια διάλογο στα προβλήματα της αναβάθμισης του δημόσιου Πανεπιστήμιου.»

...

«Νομίζουμε ότι το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και οι υπηρεσίες του κάπου πρέπει να σταματήσουν. Ξεκίνησαν με την στοχοποίηση του Συνασπισμού. Προχωρούν στη στοχοποίηση σήμερα της ΠΟΣΔΕΠ, με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Προχωρούν ακόμα περισσότερο στη στοχοποίηση προσώπων. Κι αυτό είναι επικίνδυνο, διότι η στοχοποίηση προσώπων επαναλαμβάνεται από ακροδεξιά παπαγαλάκια και τα έντυπά τους.

Καλούμε τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τις υπηρεσίες στις οποίες προΐσταται να αλλάξουν στάση και να ανακαλέσουν και τις σημερινές ανακοινώσεις που έκαναν σε βάρος της ΠΟΣΔΕΠ και του Προέδρου της.»

To Γραφείο Τύπου