Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/02/2007

Ο Δημ. Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ, ο οποίος συμμετείχε με αντιπροσωπεία του κόμματος στο σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, δήλωσε τα εξής:

«Το μεγάλο πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό κίνημα κατά της δικτατορίας της αγοράς, που υπερασπίστηκε με πάθος το δημόσιο Πανεπιστήμιο ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, έχει ήδη καταγράψει μια πρώτη νίκη.

Παρά την συμμαχία της κυβέρνησης με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, παρά τους τόνους της συκοφαντικής λάσπης, των χημικών και των δακρυγόνων που δέχονται τόσο καιρό τώρα οι αγωνιζόμενοι φοιτητές και η ΠΟΣΔΕΠ, άνοιξε ο δρόμος για την τελική νίκη. Για να αποτύχει ολοκληρωτικά η επιχείρηση μετατροπής των δημόσιων Πανεπιστημίων σε ιδιωτικά σούπερ-μάρκετ.

Όσον αφορά το δελτίο Τύπου της ηγεσίας της Αστυνομίας, για τα 13 πούλμαν με φοιτητές που έρχονται στην Αθήνα για τη σημερινή διαδήλωση με υποκινητή την ΠΟΣΔΕΠ, νομίζω ότι εκεί στην Κατεχάκη έχουν χάσει «τα αυγά και τα πασχάλια». Γνωρίζουν καλά ότι το σημερινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο είναι πανελλαδικό (!!!) και ότι έρχονται στην Αθήνα όχι μόνο 13 αλλά 113 λεωφορεία με φοιτητές. Απλά για άλλη μια φορά η ηγεσία της Αστυνομίας, με αυτό το δελτίο Τύπου αλλά και με τις προληπτικές προσαγωγές φοιτητών που έκανε πριν το συλλαλητήριο, ρίχνει λάδι στη φωτιά και λειτουργεί ως πολιτικός προβοκάτορας, επιδιώκοντας να προκαλέσει επεισόδια σε μια μεγάλη πορεία, που οι ίδιοι οι οργανωτές της έχουν αποφασίσει να περιφρουρήσουν τον ειρηνικό της χαρακτήρα με κάθε τρόπο.

Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να καταδικάσει πολιτικά αυτό το απαράδεκτο δελτίο Τύπου, που θυμίζει άλλες ανώμαλες εποχές, αλλιώς αναλαμβάνει όλες τις πολιτικές ευθύνες για τις συνέπειές του.»

To Γραφείο Τύπου