Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/06/2005

Επίσκεψη αντιπροσωπείας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας

Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ.Αλαβάνος, συνοδευόμενος από τους Θ.Λεβέντη, βουλευτή, Π.Λαφαζάνη, Γ.Τόλιο, μέλη της Π.Γ., Δ.Αδαμόπουλος, μέλος της ΚΠΕ, Μαν.Σαρρή, Γραμματέα της Οργάνωσης Νίκαιας, καθώς και από τους Μ.Βεργίτση, Ελ.Ζορμπά, Ν.Αθανασάκη και Π.Κλαυδιανό, στελέχη της ΑΚΟΑ και της ΔΕΑ, επισκέφθηκε την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Μετά την επίσκεψη ο Αλ.Αλαβάνος δήλωσε τα εξής:

«Όλοι εμείς από το Συνασπισμό Ριζοσπαστικής Αριστεράς, αισθανόμαστε δέος με το τρομερό έργο που έχουν να κάνουν οι γιατροί και οι γιατρίνες, οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες. Δουλεύουν πραγματικά σε «μαρμαρένια αλώνια», και δίνουν μια καθημερινή μάχη ενάντια στο θάνατο και πολλές φορές τον κερδίζουν.

Και είναι πραγματικά κρίμα να γίνεται αυτό κάτω από έντονο άγχος που προκαλείται κυρίως από έλλειψη προσωπικού. Υπάρχουν νοσηλεύτριες που δεν έχουν πάρει ακόμα την περσινή άδεια. Είναι κρίμα σε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας, στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου Νίκαιας, να βλέπουμε από τα έξη κρεβάτια να δουλεύουν μονάχα τα τρία, γιατί λείπει το προσωπικό που θα στηρίξει τα υπόλοιπα κρεβάτια. Το ίδιο συμβαίνει επίσης με δύο κρεβάτια στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και ταυτόχρονα είναι απαράδεκτο, την ίδια στιγμή που σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν 150 κενά κρεβάτια σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, που στοιχίζουν περίπου 100.000 ευρώ το καθένα, να μην προσλαμβάνεται προσωπικό. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, δυστυχώς, προχωράει σε συμβάσεις με τον ιδιωτικό τομέα για κρεβάτια εντατικής θεραπείας, με ανεξέλεγκτα νοσήλια, υπό άγνωστες συνθήκες ποιότητας. Εμείς συμπαραστεκόμαστε πλήρως στις προσπάθειες που κάνουν οι γιατροί και οι νοσηλευτές στις Μονάδες Εντατικής θΘεραπείας για να στηρίξουνε το έργο τους, να στηρίξουνε το δημόσιο νοσοκομείο και θεωρούμε απαραίτητο να προσληφθεί άμεσα προσωπικό, που τόσο ανάγκη το έχουν πρώτα απ’ όλα οι ασθενείς, που δίνουν μάχη για τη ζωή τους.»

To Γραφείο Τύπου