Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/02/2007

Εκτός τόπου και χρόνου οι κ.κ. Δ.Σιούφας και Γ.Παπαθανασίου. Το κύμα ακριβειας σαρώνει τις αγορές.

O Παν. Λαφαζάνης,  μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική πολιτική, σχολιάζοντας τις δηλώσεις των κ.κ. Δ. Σιούφα και Γ. Παπαθανασίου για την πορεία του πληθωρισμού, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Το θέαμα των κ.κ. Δ. Σιούφα και Γ. Παπαθανασίου, που σχεδόν πανηγυρίζουν για την πορεία του πληθωρισμού με βάση τον επίπλαστο τιμάριθμο που κατασκευάζει η ΕΣΥΕ, είναι κωμικοτραγικό. Προφανώς οι κ.κ. Δ.Σιούφας και Γ.Παπαθανασίου ζουν σε άλλη χώρα και όχι στην Ελλάδα όπου τα λαϊκά νοικοκυριά βλέπουν καθημερινά να εξανεμίζονται τα πενιχρά εισοδήματά τους από το κύμα ακρίβειας, το οποίο επιμελώς συγκαλύπτουν τα στοιχεία της ΕΣΥΕ.

Το τραγικό, όμως, είναι ότι, με βάση κι αυτόν τον πλασματικό επίσημο τιμάριθμο, η μεγάλη πλειοψηφία των αγαθών, ιδιαίτερα στα τρόφιμα, εμφανίζει ανατιμήσεις αρκετά πάνω από τον επίσημο πληθωρισμό, σε μια περίοδο, μάλιστα, που οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου γνώριζαν σημαντική πτώση.

Η κυβέρνηση, αντί να θριαμβολογεί για ανύπαρκτες επιτυχίες στο μέτωπο της ακρίβειας, καλά θα κάνει να βάλει κάποτε χέρι στα «καρτέλ»που βασιλεύουν στις αγορές και «ληστεύουν» τους καταναλωτές, ενώ καθιστούν διάτρητη την αξιοπιστία των κατά τα άλλα ανεξάρτητων αρχών.»

To Γραφείο Τύπου