Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
12/02/2007

Περικοπές σε σίτιση και συγγράμματα για φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ

Ερώτηση του Φώτη Κουβέλη προς τους Υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Σε οικονομικό αδιέξοδο αναμένεται να περιέλθουν πολλές οικογένειες φοιτητών, αφού σημειώνονται δραστικές περικοπές στον τομέα της σίτισης-στέγασης των σπουδαστών αλλά και στην δωρεάν διανομή συγγραμμάτων.

Συγκεκριμένα, η υποχρηματοδότηση που σημειώνεται στα ΤΕΙ όλης της χώρας, έχει δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ποιότητα της σίτισης, ενώ αναμένεται να αποκλειστεί μεγάλος αριθμός σπουδαστών. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι οι δαπάνες για σίτιση μειώνονται κατά 6,5% στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενώ στην Κρήτη η μείωση των κονδυλίων για σίτιση θα στερήσει αυτό το δικαίωμα από 700 περίπου σπουδαστές.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στον τομέα της δωρεάν παροχής συγγραμμάτων, αφού σε πολλά  ΤΕΙ έχει σημειωθεί  σημαντική μείωση στην προμήθεια επιστημονικών συγγραμμάτων, ενώ σε αρκετά τμήματα του Παντείου Πανεπιστημίου δεν έχουν διανεμηθεί ακόμα βιβλία στους πρωτοετείς φοιτητές.  

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτώνται  οι αρμόδιοι Υπουργοί:

-Με ποιο τρόπο σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν για χιλιάδες οικογένειες, από τη μείωση  των κονδυλίων για δωρεάν σίτιση και παροχή συγγραμμάτων σε σπουδαστές ΑΕΙ και ΤΕΙ;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης