Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/02/2007

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις τελευταίες εξελίξεις στον Συνασπισμό τόνισε:

Η επιλογή του σοσιαλισμού με δημοκρατία και ελευθερία και η κατηγορηματική απόρριψη του σοβιετικού μοντέλου καθώς και η υποστήριξη της συμμετοχής της Ελλάδας στη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης, αποτελούν δύο θεμελιώδη ιδρυτικά χαρακτηριστικά της ταυτότητας του Συνασπισμού. Έχουν εγκριθεί ομόφωνα και από το τελευταίο συνέδριό μας το Δεκέμβριο του 2004 και ασφαλώς μας δεσμεύουν όλους.

Οποιαδήποτε ανατροπή ή νόθευση αυτών των σαφών επιλογών στο βωμό της αναζήτησης εκλογικών συνεργασιών, είναι αδιανόητη και πολιτικά επιζήμια.

Ο ΣΥΝ βρίσκεται σε καλή στιγμή και μας περιμένουν δύσκολες μάχες. Ας μην κλωτσήσουμε και πάλι την καρδάρα. Η σύνθεση των απόψεων και η καθολική συσπείρωση των δυνάμεων του ΣΥΝ προηγούνται και αποτελούν προϋπόθεση για επιτυχία των όποιων ευρύτερων εκλογικών συνεργασιών.

Η ηγεσία του κόμματος έχει την πρώτη ευθύνη αξιοποιώντας τις συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες για τις σχετικές πολιτικές πρωτοβουλίες. Σε ώρες που η καθολική συστράτευση είναι μονόδρομος, το σύνδρομο εσωτερικής επιβολής αποτελεί κακό σύμβουλο.

To Γραφείο Τύπου