Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/02/2007

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, κατά την συνεδρίαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ, σε συνέχεια της ανακοίνωσης από τον βουλευτή και πρώην Πρόεδρο του ΣΥΝ Ν.Κωνσταντόπουλο για τη μη εκ νέου υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές, δήλωσε τα παρακάτω:

Σύντροφοί, νομίζω ότι σε αυτά που θα πω διερμηνεύω τα αισθήματα όλων μας. Αλλά θα είναι και μερικές προσωπικές σκέψεις, πολύ σύντομες.

Κατά τη γνώμη μου, η απόφαση του συντρόφου Ν.Κωνταντόπουλου, δημιουργεί μια δυσκολία στο Συνασπισμό, η οποία αμβλύνεται από κάτι, το οποίο είπε και το ξέραμε όλοι, δηλαδή ότι θα είναι συνεχώς παρών στην προσπάθεια που κάνει η ριζοσπαστική ανανεωτική, κινηματική, οικολογική Αριστερά.

Εχω εκθέσει επανειλημμένα την άποψή μου ότι ναι οι βουλευτές μας είναι ένα «βάρος» για το κόμμα μας, όχι με την έννοια «βάρος» που μας κάνει δυσκίνητους, αλλά αντίθετα είναι ένα «βάρος» που μας δίνει έρμα και υπόσταση.

Συμμερίζομαι, επίσης, τις ανησυχίες του Ν.Κωνσταντόπουλου σχετικά με τα δημοσιεύματα. Είναι ελεύθερος ο καθένας να δημοσιεύει οτιδήποτε, αλλά φοβάμαι ότι σε μεγάλο βαθμό είναι δημοσιεύματα που θα μπορούσε να μην τροφοδοτούνται από εδώ.

Τέλος, θέλω να πω με αυτή την ευκαιρία, ότι με τον τρόπο που εγώ προσωπικά έχω βιώσει και αισθανθεί πλήρως τη στήριξη του Ν.Κωνσταντόπουλου, παρʼ ότι σε κάποια θέματα μπορεί να μην είχαμε απόλυτη ταύτιση απόψεων, κατά την άσκηση της προεδρίας του Συνασπισμού από τους πρώτους πιο δύσκολους και άπειρους μήνες μέχρι σήμερα - και θέλω να τον ευχαριστήσω κι εδώ- , πιστεύω ότι με τον ίδιο τρόπο θα έχουμε την πλήρη στήριξη και την παρουσία του στους υπόλοιπους μεγάλους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.

To Γραφείο Τύπου