Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/02/2007

Οχι στην εμπορευματοποίηση και τσιμεντοποίηση της Λιμενικής και Βιομηχανικής Ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου

Ο Παν. Λαφαζάνης μέλος της ΠΓ και υπεύθυνος για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, σχολιάζοντας τη συνέντευξη τύπου των κκ. Γ.Σουφλιά και Μ. Κεφαλογιάννη για τη Λιμενοβιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας- Κερατσινίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι ανακοινώσεις των κκ. Γ.Σουφλιά και Μ. Κεφαλογιάννη για την κατασκευή στο χώρο της Λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, ναυτιλιακού κέντρου με ιδιωτική χρηματοδότηση και αξιοποίηση, οδηγεί ευθέως στην τσιμεντοποίηση, εμπορευματοποίηση και ακραία κερδοσκοπική εκμετάλλευση μιας από τις τελευταίες αδόμητες παραλιακές εκτάσεις ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους και αξίας. Η προσπάθεια των δύο υπουργών να εξωραΐσουν τα σχέδια τσιμεντοποίησης δεν έπεισε κανέναν και συνιστούν απλώς το «φύλλο συκής»  για την αναζήτηση ψευδεπίγραφων συναινέσεων.

Τα 640 στρέμματα της Λιμενοβιομηχανικής ζώνης Δραπετσώνας-Κερατσινίου, ανήκουν πρώτα απʼ όλα στους πολίτες και δεν μπορεί να γίνουν βορά για να βγάλουν τεράστιες υπεραξίες οι μεγάλες τράπεζες και βιομηχανίες αυξάνοντας την όχληση και τη ρύπανση στην  περιοχή. Η παραλιακή ζώνη πρέπει πρώτα απ΄ όλα και κυρίως να αξιοποιηθεί ως ένα μητροπολιτικό πάρκο ιστορικής μνήμης, πρασίνου, ελεύθερων χώρων, ήπιων πολιτιστικών , εκπαιδευτικών και αθλητικών δραστηριοτήτων, που θα αποτελεί χώρο ανάσας, πρόσβασης στη θάλασσα και πόλο έλξης για τους πολίτες των γύρω δήμων και του Πειραιά, οι οποίοι ασφυκτιούν από το τσιμέντο , την  κυκλοφοριακή συμφόρηση και τη ρύπανση.»

To Γραφείο Τύπου